Posjet Biblijsko-arheološkom muzeju

CERNIK (TU) – U sklopu kolegija Opći uvod u Sveto Pismo, studenti prve godine zajedno s osobljem Katoličkog Bogoslovnog Fakulteta u Đakovu predvođeni  dr. s. Silvanom Fužinato, 14. svibnja posjetili su Biblijsko-arheološki muzej u Cerniku.

Tijekom posjeta prisutnima je bila predstavljena duga povijest ovog franjevačkog samostana, kao i Župe sv. Petra te same crkve u Cerniku. Potom je s. Silvana objasnila važnost izložbe i predstavila najbitnije dokumente koje muzej sadrži. Tako su posjetitelji imali priliku vidjeti čitav niz izdanja Svetog Pisma, od replika najstarijih kodeksa na izvornim jezicima do primjeraka svih hrvatskih prijevoda biblijskog teksta.

U sastavu programa, pogledali su kratak video koji sadrži informacije o povijesti sakupljanja čitave izložbe s jednostavnim pojašnjenjima njihove vrijednosti. Prigodnu riječ uputio je i župnik fra Vjenceslav Janjić izričući riječi dobrodošlice. Nakon toga, riječ je preuzeo fra Josip Vukoja koji je posjetitelje uputio na arheološke ostatke s područja Svete Zemlje, od prethistorije do turskog razdoblja. Sama izložba sadrži predmete vezane uz svakodnevni život tih krajeva. KBF Đakovo