Obećanja Frame Đakovo

ĐAKOVO (TU) – Tijekom misnog slavlja 12. svibnja 2018. u ispunjenoj samostanskoj crkvi Srca Isusova 27 članova Franjevačke mladeži pristupilo je svečanom obredu obećanja da će „kroz godinu dana živjeti evanđelje Gospodina Isusa Krista u bratstvu Franjevačke mladeži“ po primjeru sv. Franje Asiškoga.

Misno slavlje i sam obred obećanja vodio je fra Matija Marijić, duhovni asistent Frame u Vukovaru, u zajedništvu s fra Dariom Micanom, duhovnim asistentom iz Belišća, a nazočili su brojni roditelji i rodbina framaša, prijatelji i Milosrdne sestre sv. Križa. Fra Matija je u svojoj homiliji ohrabrio mlade da žive što su obećali te da uvijek imaju na umu kako Bog vodi njihov život.

Nakon misnog slavlja čestitanje i slavlje nastavilo se u dvorani Florentini, gdje je nazočne pozdravila Anđela Krajina, predsjednica Frame Đakovo. Uslijedio je zabavni program – igrokaz kojim su Framaši pokušali prikazati što više svojih talenata te ukazati na njihovu raznolikost i važnost. Framaši koji su na fakultetima pripremili su film u kojem su posvjedočili što za njih znači Frama i koliko im pomaže u ljudskom sazrijevanju i rastu u vjeri. Dok su se roditelji i gosti razilazili, Framaši Osječkoj područnog bratstva ostali su igrati natjecateljske igre te pjevati i plesati.

Mjesno bratstvo Frame Đakovo nastavlja svoj rast zajedno s mladima koji su na putu formacije u kojoj se pripremaju za svoja obećanja koja će dati sljedeću godinu. Đakovačka  Frama broji stotinjak članova, koji se okupljaju svakog ponedjeljka u Betaniji, kući za duhovne obnove Milosrdnih sestara sv. Križa. Praćeni duhovnom asistenticom s. Gabrijelom Teom Damjanović nastoje produbiti svoju vjeru i rasti u bratskom okruženju kroz molitvu, pjesmu, radost i prijateljstvo.

Osim redovitih susreta ponedjeljkom, na inicijativu samih framaša organizirane su i dodatne aktivnosti: kreativne radionice, pjevanje i sviranje nedjeljom na sv. misi, duhovne obnove, prikupljanje sredstava za Marijine obroke i ostale karitativne aktivnosti. s. Gabrijela Tea Damjanović