Najave

Event Information:

 • Čet
  17.
  lis
  2019.

  "72 sata bez kompromisa"

  OSIJEK (TU) - Međunarodni volonterski projekt 72 sata bez kompromisa već godinama diljem Europe okuplja tisuće mladih od 16. do 30. godine života. Mladi volonteri tijekom tri dana zajedničkim snagama mijenjaju svoju lokalnu zajednicu sudjelujući u različitim volonterskim akcijama, promičući volonterstvo i zajedništvo. Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednost tog projekta i pokrenula ga 2014. godine u Splitu. Grad Osijek projektu se pridružio prije dvije godine. Prošle godine samo u Osijeku volontiralo je više od 400 volontera u pedesetak akcija. Ove se godine projekt održava u 10 gradova i jednoj općini.

  Projekt će se ove godine održati od 17. do 20. listopada u organizaciji katoličkih udruga i Ureda za pastoral mladih pojedinih nad/biskupija. U Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji domaćin projekta je Studentski katolički centar iz Osijeka, a u organizaciji pomaže i Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije. Poseban naglasak želi se staviti na duhovnu dimenziju volontiranja. Službeni početak projekta je slavlje mise 17. listopada u 19.30 sati u rezidenciji Družbe Isusove u Osijeku.

  Kako bi projekt bio što uspješniji potrebni su volonteri kao i mjesta gdje bi mladi svojim volonterskim djelovanjem mogli doprinijeti u rastu zajednice. Stoga će se predstavljanje ove akcije održati u pojedinim župama, a župnici imaju mogućnost na mail 72sata.osijek@gmail.com prijaviti obitelji ili pojedince kojima je potreba fizička pomoć (cijepanje drva, sitniji građvinski radovi na kući i sl.) .

  Mladi se kao pojedinci ili skupina za sudjelovanje u akciji mogu besplatno prijaviti na internetskoj stranici www.72sata.hr gdje je detaljno objašnjen postupak prijave. Svi prijavljeni dobit će majicu s logom projekta, potvrdu o volontiranju te ručak (ukoliko volontiranje traje duže od 4 sata). Prijave traju do 11. listopada 2019. godine.