Najave

Event Information:

 • Pon
  08.
  lis
  2018.

  Kardinal Vinko Puljić na Hodočasničkom danu Gospi Brze Pomoći, koji se proslavlja u znaku sluge Božjega Josipa Stadlera

  SLAVONSKI BROD (TU) - Dan čašćenja Gospe Brze Pomoći i „osmi“ u listopadu - hodočasnički dan, proslavlja se u istoimenoj župi i svetištu u Slavonskom Brodu u ponedjeljak 8. listopada. U duhu listopadskih pobožnosti je i geslo proslave: „Brani i nas, Majko zlata, budi nama u pomoć...“ Nadahnuća čašćenja nebeske Majke toga hodočasničkog dana crpit će iz primjera najvećega sina te župe i grada, rođenoga i krštenoga u toj župi prije 175 godina, a prvoga vrhbosanskoga nadbiskupa sluge Božjega Josipa Stadlera u godini njegovih jubileja. Stoga će se na svim misama posebno moliti za njegovo što skorije uzdizanje na čast oltara u Crkvi.

  Mise su: u 6.30, u 8.30, u 10.30, u 12, te svečana misa u 17 sati.

  Dopodnevne mise u 8.30 i u 10.30 sati predvodi mons. dr. Pavo Jurišić, postulator kauze sluge Božjega Josipa Stadlera iz Sarajeva, a središnje misno slavlje u 17 sati predvodi vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

  Radi toga svečanog slavlja toga dana neće biti večernje mise u 18.30 sati. Prilika za ispovijed je od 6 do 12 i od 18 do 18.30 sati. Marijanska pobožnost je prija svake mise.