Najava događaja

Event Information:

 • Uto
  24.
  ruj
  2019.

  Pohod kardinala Vinka Puljića Slavoniji

  VINKOVCI/OSIJEK (TU) - Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić pohodit će sa svojim suradnicima u utorak, 24. rujna 2019. godine Vukovarsko-srijemsku i Osječko-baranjsku županiju.

  Kardinala Puljića će tom prigodom u uredu gradonačelnika Vinkovaca u 12 sati primiti gradonačelnik Ivan Bosančić. Prije toga susreta kardinal će posjetiti i dvije obiteljske vinkovačke tvrtke. Nakon toga kardinal Puljić odlazi u Vukovar gdje će se u Palači Srijem sastati s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem.

  Iz Vukovara nadbiskup Puljić odlazi u Osječko-baranjsku županiju gdje je u 15 sati predviđen posjet tvrtci Saponia d.d. Osijek i susret s predsjednikom uprave Damirom Skenderom. U sjedištu Osječko-baranjske županije u 16 sati kardinala će primiti župan Ivan Anušić na čiji poziv kardinal dolazi u grad Osijek.

  U velikoj vijećnici Županijske skupštine Osječko-baranjske županije nakon sastanka sa županom s početkom u 17 sati kardinal Puljić održati će tribinu o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini te će se nakon tribine susresti sa  gradonačelnicima i načelnicima, lokalnim gospodarstvenicima i vijećnicima Županijske skupštine.

  Nakon završetka tribine kardinal Vinko Puljić predvoditi će misu u 18:30 sati u župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa u Osijeku o 13. obljetnici njezina posvećenja. Suslavit će pomoćni biskup đakovačko-osječki Ivan Ćurić te domaći župnik Ivica Martić.