Najava događaja

Event Information:

 • Pon
  02
  ruj
  2019

  5. Vinkovački orguljaški festival

  VINKOVCI/VUKOVAR/OTOK - Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima, Hrvatska kulturna zajednica iz  Švicarske, Hrvatska matica iseljenika – podružnica Vukovar i Ogranak Matice hrvatske u Vukovaru organizatori su jubilarnoga 5. Vinkovačkoga orguljaškoga festivala (VOF-a) - Organum Cibalae. Ovogodišnji program VOF-a bit će upriličen od nedjelje 1. do nedjelje 8. rujna u Vinkovcima, Vukovaru i Otoku.

  U ponedjeljak 2. rujna s početkom u 20 sati u crkvi sv. Antuna Padovanskoga u Otoku, koncert će održati Ivan Rakonca, orgulje i Ognjenka Havel sopranistica.

  Program 5. Vinkovačkoga orguljaškoga festivala - Organum Cibalae nastavlja se u četvrtak 5. rujna u crkvi sv. Nikole, biskupa u Vinkovcima kada će s početkom u 19 sati  koncert održati Vokalni ansambl STRETTA Vinkovci, Martin Raguž - orgulje, Ivona Akalović – harmonika i Dragan Trajer – orgulje.

  U sklopu Festivala bit će upriličen koncert u povodu 15. obljetnice vukovarske podružnice Hrvatske matice iseljenika. Tom prigodom koncert na orguljama će s početkom u 19.15 sati u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru održati Edmund Borić Andler.

  U subotu 7. rujna s početkom u 19 sati u crkvi sv. Nikole, biskupa u Vinkovcima koncert će održati Zagrebački katedralni mješoviti zbor. Dirigent je Matija Škvorc, a za orguljama Milan Hibšer.

  Zatvaranje  5. Vinkovačkoga orguljaškoga festivala - Organum Cibalae  predviđeno je za nedjelju 8. rujna svečanim misnim slavljem u crkvi sv. Nikole, biskupa u Vinkovcima s početkom u 10.30 sati. Pjevanje će predvoditi Zagrebački katedralni mješoviti zbor i dva crkvena mješovita pjevačka zbora iz župe sv. Filipa i Jakova iz Vukovara i župe sv. Euzebija i Poliona iz Vinkovaca. Dirigent je Matija Škvorc, a orguljaška pratnja Dubravka Vukovarac. Snježana Kraljević