Misionar u donjogradskoj župnoj crkvi

OSIJEK (TU) – Vlč. Velimir Tomić posjetio je u nedjelju 7. srpnja osječku župu „Preslavnog Imena Marijina“, koja već godinama molitveno i financijski potpomaže misiju u Tanzaniji u kojoj on  godinama živi i djeluje. Osječkom susretu je prethodio susret svih misionara hrvatskog podrijetla, održan u Sinju prije par dana.

Misijska skupina od tridesetak djece pod vodstvom Mandice Grizbaher nekoliko puta godišnje u Tanzaniju šalje sredstva prikupljena od prodaje svojih rukotvorina (za Misijsku nedjelju, Božić i Uskrs), te tijekom korizme sva djeca župe sakupljaju kovanice u kasice, koje na Veliki petak prinesu na Božji grob, da bi zatim sav novac bio prosljeđen potrebitima u Tanzaniji.

Vlč. Velimir je sudjelovao na sve četiri nedjeljne svete mise, te se u svojim propovijedima dotaknuo života u misijskoj postaji, uz nadopunu domaćeg župnika Ivana Jurića koji se prisjetio doživljaja prilikom vlastitog posjeta misionaru u Tanzaniji.

Uz srdačne riječi zahvale na molitvi i materijalnoj pomoći, vlč. Velimir je naglasio da se od njihovih priloga prije nekoliko godina kupio vinkovački crijep za misijsku postaju. Mirena Zake