Misa zahvalnica na KBF-u u Đakovu

ĐAKOVO (TU) – Dana 7. lipnja 2019. godine u studentskoj kapelici Marije Majke Crkve na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu održana je misa zahvalnica za akademsku godinu 2018./19., koju je predvodio pomoćni biskup Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić, u koncelebraciji s profesorima Fakulteta.

Misa zahvalnica se tradicionalno održava svake akademske godine kako bi studenti, ali i profesori zahvalili Gospodinu za sva dobročinstva u protekloj akademskoj godini. Temeljni pojam u homiliji biskupa Ćurića je bila “Ljubav”, ujedno i tema dnevnog evanđelja, u obliku Petrove ljubavi spram Krista. Biskup je pozvao sve sudionike da budu donositelji te ljubavi u ovome svijetu, te kao mladi teolozi, a nadasve vjernici, budu istinski oživotvoritelji Isusove riječi.

Posebna nakana ove mise bila je prošnja za blagoslov u nadolazećem ispitnom razdoblju. Na kraju misnog slavlja dekan Fakulteta, prof. dr. sc. Vladimir Dugalić uputio svoje zahvale biskupu na sudjelovanju na misi te svima poželio sreću na ispitima. Matea Miličić