Misa u povodu Dana Grada Slavonskog Broda

SLAVONSKI BROD (TU) – Proslava Dana Grada Slavonskog Broda i njegova nebeskog zaštitnika sv. Ivana Nepomuka započela je u srijedu 15. svibnja večernjim zahvalnim euharistijskim slavljem u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u slavonskobrodskom naselju A. Hebranga. Uz domaće župljane na misi su sudjelovali predstavnici Grada na čelu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom.

U suslavlju s fra Domagojem Šimunovićem i fra Ilijom Jerkovićem, slavlje je predvodio domaći župnik Tomislav Ćurić.

U prigodnoj propovjedi župnik Ćurić izrazio je radost što se misa uoči proslave Dana grada slavi upravo u ovoj župi koja slavi 10. obljetnicu svoga osnutka i koja je prošle godine uselila u svoju novu crkvu. Sve prisutne upoznao je s liturgijskim prostorom, tumačeći vrijedna umjetnička djela i liturgijske predmete u njemu otkrivajući njihovo značenje i simboliku. Župnik je izrazio zahvalnost gradonačelniku i članovima gradske Uprave za značajnu materijalnu i svaku drugu pomoć i podršku koju su ugradili u ovo sveto zdanje, blagoslovljeno 7. srpnja prošle godine.

Na kraju mise župnik je rekao da mu je draga inicijativa svih svećenika Slavonskobrodskog dekanata da se misa povodom Dana grada svake godine slavi u drugoj gradskoj župi. Prije završnog blagoslova potaknuo je gradonačelnika i njegove suradnike da se pomole i zapale svijeću kod Gospe od Zdravlja za sve bolesne sugrađane te obećao svoju molitvu za upravu grada i sve njegove stanovnike. Misu je pjevanjem animirao veliki župni zbor na čelu s voditeljicom i dirigenticom Lidijom Matić te orguljašicom Božanom Kljajić. Nakon mise gosti su se zadržali na prigodnom domjenku i druženju u prostorima župnoga stana. B. Lukačević