Krštenje Gabrijele, osmog djeteta obitelji Marošević

VINKOVCI (TU) – U nedjelju, 28. srpnja, u vinkovačkoj župi Presvetoga Srca Isusova preč. Mato Gašparović, izaslanik đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, krstio je malenu Gabrijelu, osmo dijete u obitelji Pave i Evice Marošević.  Gabrijela je krštena tijekom misnog slavlja u 9 sati, koje je predvodio preč. Gašparović uz koncelebriranje domaćega župnika vlč. Ladislava Dorta. Preč. Gašparović pozravio je obitelj Marošević čestitavši im na hrabrosti i odlučnosti u zasnivanju tako brojne obitelji, posebno istaknuvši kolika je to radost za cijelu Crkvu.

U svojoj propovijedi naglasio je važnost i vrijednost molitve. Nadovezujući se na misno čitanje u kojemu Abraham moli Boga da poštedi grad Sodomu ako u njoj bude makar deset pravednika, te na naviješten odlomak Evanđelja u kojemu Isus učenicima kazuje molitvu Očenaša uz primjer kako moliti, potaknuo je sve vjernike na usrdnu molitvu Bogu, našemu dobrome Ocu. Svaka naša molitva trebala bi biti jednostavna, iskrena, sabrana i obuhvatiti cijelu zajednicu, jer ne može čovjeku biti dobro ako su mu braća u nevolji.

Nakon propovijedi pristupilo se obredu krštenja, koji je pred cijelom zajednicom vjernika i obavljen. Na kraju mise domaći župnik je zahvalio kako nadbiskupu, tako i preč. Gašparoviću, radosno naglasivši da u župi postoji više mnogočlanih obitelji s petero, šestero i sedmero djece, ali da je obitelj Franje i Evice Marošević prva s čak osmero djece. Darko Posarić