Križni put obitelji Đakovačkog dekanata

ĐAKOVO (TU) – U subotu 10. ožujka održan je deseti po redu križni put obitelji Đakovačkog dekanata. Križni put započeo je u đakovačkoj katedrali uvodnim napomenama i uvodnom molitvom koju je izmolio Josip Ivešić, dekan Đakovačkog dekanata. Na samom početku križnoga puta dekan Ivešić pozvao je na molitvu za vlastite nakane no i za sve obitelji dekanata, za sve župne zajednice i za Domovinu.

Ove godine molio se „Križni put naše svakidašnjice“, što ga je napisao pokojni svećenik Mato Sočković. Stoga je dekan sve sudionike pozvao i na molitvu za svećenike, prije svega svećenike ovoga dekanata. Nakon uvodne molitve skupina od oko 150 sudionika: djece, mladih, bračnih parova i starijih ljudi, uputila se kroz Strossmayerov park prema đakovačkom groblju i prema konačnom cilju: svetištu Gospe Žalosne u Dragotinu.

Desetak kilometara hoda bilo je ispunjeno molitvom postaja križnoga puta, molitvom krunice, pjesmom i druženjem. Postaje križnoga puta predmolili su i križ nosili vjernici iz više župa dekanata. Križni put završio je zaključnom molitvom u crkvi u Dragotinu, a potom je uslijedio ručak: kuhani grah za sve sudionike, kojega su pripremi članovi Zajednice bračnih susreta iz đakovačke župe Svih svetih. Vjernici su se okrijepljeni duhovno i tjelesno vratili svojim domovima, sa željom da se ovaj vid pobožnosti križnoga puta nastavi i iduće godine. Josip Kazalicki