Koncert marijanskih pjesama

PRIVLAKA (TU) – U staroj crkvi sv. Martina biskupa u Privlaci 19. listopada 2014. održan je koncert marijanskih pjesama, koji je organizirao KUD „Ivan Domac“ u suradnji sa župom. Na početku koncerta župnik Vladimir Delić pozdravio je okupljene župljane i goste i zaželio im dobrodošlicu u staroj crkvi koja je u obnovi te zahvalio svima na molitvenoj i svakoj drugoj podršci.

„Puno nam je srce jer smo sada ovdje gdje nam se bude uspomene na mnoge mise ovdje proslavljene, na obrede, krštenja,listopadske pobožnosti“, rekao je vlč. Delić te potom blagoslovio kip Blažene Djevice Marije koji je obnovljen darom jedne župljanke.

Na koncertu su sudjelovali: Ženska pjevačka skupina „Privlačanke“ iz Privlake , KUD „Sv. Mihovil“ iz Galovca, Vira i Privlake kod Zadra, KUD „Seljačka sloga“ iz Bogdanovaca, Ženska pjevačka skupina „Petrikov sokak“ iz Šiškovaca, KUD „Slavko Mađer“ iz Cerića te Mješoviti župni zbor župe Privlaka. U čast Gospi pjevale su se pjesme: Faljen Isus Marijo, Marijo o mili glas, Marijo Majko, Mariju ja ljubim, Zdravo budi Marijo, Majko ljubežljiva i druge. Za kraj su se svi uz molitvu poklonili pred blagoslovljenim Gospinim kipom i zajedno otpjevali „Zdravo, Djevo“. Ankica Čubela