Koncert Dječjeg zbora

VINKOVCI (TU) – Dječji zbor Župe sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima održao je koncert, nakon večernjega misnoga slavlja, koje je u istoimenoj crkvi na blagdan Svijećnice u subotu 2. veljače, predvodio domaći župni vikar Nikola Kaurin. 

Dječji zbor djeluje dugi niz godina u središnjoj vinkovačkoj župi sv. Euzebija i Polina. Koncert su osmislile s. Nevenka Kudić, voditeljica Dječjeg zbor i Dinka Liščić, učiteljica. S. Nevenka je bodrila i animirala djecu tijekom pjevanja, kao i recitiranja. Recitacije su izvele Matea Grizelj, Martina Grizelj, Rea Marinić, Mia Pandurović, Lora Šupuković, Petra Grbavac i Luna Lukačević. Između recitacija, Zbor je otpjevao po dvije pjesme, ukupno šest: Naš Bog je velik, Kad tvoje ime odzvanja, Jedina, Nitko kao ti, Kad sve utihne i Gospode ja tako trebam te. Pjesme je uz Zbor izveo i manji, kako ga od milja zovu Band ili Orkestar. Riječ je o instrumentalnom sastavu kojega čine djeca koja su u Zbor prvotno došla pjevati, a upisom u glazbene škole, naučila svirati. U orkestru, uz Dinku Liščić na klavijaturama, sviraju i Karla Greifenstein i Josipa Žic na gitarama, Dora Vučko na violini i Lucija Becić na flauti. Ovim koncertom Zbor je, a koji postoji dugi niz godina, htio pokazati kako, iako su članovi mali, mnogo toga mogu, mnogo rade i vježbaju, a ujedno i pokazati i svojim najmilijima, kao i ostalim vjernicima, kako znaju slaviti Boga. Na Njegovu čast i hvalu, održali su koncert u punoj crkvi, kojim su zahvalili svojoj zaštitnici Sv. Ceciliji, što ih čuva i bodri. U ime Zbora s. Nevenka je zahvalila roditeljima koji podupiru svoju djecu u pjevanju, župniku mons. Tadiji Pranjiću i župnom vikaru Nikoli Kaurinu na podršci i pomoći unutar župe, svoj djeci koja pjevaju i sviraju te dolaze na probe i održavaju kontinuitet.

Dječji zbor je animirao i misno slavlje. Župnik je zahvalio djeci na lijepom pjevanju, redovitim dolascima na probe, voditeljici s. Nevenki i učiteljici Dinki Liščić. Istaknuo je ustrajni rad i pozvao djecu da i dalje nastave tako te da pozovu i svoje prijatelje da im se priključe. Snježana Kraljević