Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije u posjeti Vrhbosanskoj nadbiskupiji

SARAJEVO (TU) – Na poziv vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića, izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, predvođeno županom Božom Galićem, boravilo je u dvodnevnoj uzvratnoj posjeti Vrhbosanskoj nadbiskupiji u Sarajevu.  Prvog dana boravka, u prostorima Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa premijerno je prikazan dokumentarni film „Gospa od Utočišta“, redatelja Srđana Segarića, a drugoga dana boravka kardinal Vinko Puljić primio je na razgovor župana Božu Galića, u prostorijama Vrhbosanske nadbiskupije.

Razgovarali su o položaju Hrvata, kao i o stanju katoličkih župa na području Bosne i Hercegovine između 1991. i 2015. godine. Kardinal Puljić je istaknuo kako je Hrvate rat razdijelio, ali se unatoč svemu čuva povijesni entitet hrvatskog naroda. Naveo je kako je važna solidarnost Katoličkoj crkvi u Sarajevu, a posjeta župana Galića odaje veliku podršku i veliko ohrabrenje za sve Hrvate u Bosni i Hercegovini. Napomenuo je kako je izuzetno važno jedinstvo hrvatskog naroda te ovaj susret ima višestruko značenje svim Hrvatima koji žive na tom području.

Župan Galić se zahvalio na gostoprimstvu, i istaknuo važnost zajedništva, te  njegovanje odnosa Hrvata iz Hrvatske s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, i spomenuo je kako će uvijek biti spreman pomoći. U sastavu izaslanstva bio je i producent dokumentarnog filma Antun Ivanković, a prijemu je nazočio i veleposlanik RH u Bosni i Hercegovini mr.sc. Ivan Del Vechio.

Vukovarsko-srijemska županija, Ured župana