ZAGREB/MARIJA BISTRICA (IKA) – Nacionalni susret redovnika, redovnica i Bogu posvećenih laika, kao i laika povezanih s redovničkim zajednicama preko svjetovnih redova u povodu proslave Godine posvećenog života održat će se u subotu 14. ožujka u nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Pretprogram počinje u 10 sati, a svečano euharistijsko slavlje u 11 sati u zajedništvo s hrvatskim (nad)biskupima predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. U 15 sati bit će pobožnost Križnoga puta na bistričkoj Kalvariji. Kao neposredna priprava za taj događaj u subotu 13. ožujka u 20 sati u zagrebačkoj katedrali održat će se bdjenje s molitvom za proglašenje svetim kardinala Alojzija Stepinca. Sve redovničke zajednice pozvane su da u Tajništvo Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica (HKVRPP) putem elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 20. veljače dostave broj svojih članova koji će sudjelovati na središnjem slavlju u Mariji Bistrici.
Ukoliko će vremenske prilike dopustiti organizirat će se hodočašće pješaka u Mariju Bistricu s predviđenim polaskom 14. ožujka u 3 sata.
U ulaznoj procesiji sudjelovat će poglavari i poglavarice svih zajednica, a oni će također naizmjenično nositi i križ za vrijeme pobožnosti Križnoga puta.

divider