ĐAKOVO (TU) - Župa Svih svetih u Đakovu, na čijem području se nalazi i samostan sestara sv. Križa, željela je svečanije proslaviti Dan posvećenog života te dati svoj doprinos projektu Dan otvorenih vrata samostana. Stoga su djeca i mladi ove župe, na poticaj s. Meri Gotovac i svojih vjeroučitelja i kateheta, u nedjelju 1. veljače, na uočnicu Dana posvećenoga života, u dvorani "Florentini" pripremili zanimljiv glazbeno-literarni program te izložbu likovnih i literarnih radova pod nazivom "Naše časne sestre u Đakovu".

Na početku programa nazočnima se obratio župnik Tomislav Ćorluka, naglasivši kako je ova izložba izraz zahvalnosti sestrama za sve što su činile i čine u župi i u gradu tijekom 148 godina, te istaknuvši nemjerljiv doprinos sestara na brojnim područjima, od rada u školama, vrtiću, bolnicama, rada s mladima, brige za stare i bolesne do brige za duhovno zdravlje vjernika u Đakovu.

Uslijedio je bogat program u kojemu su djeca i mladi izveli brojne glazbene i literarne točke, dok su izloženi radovi izazvali veliko zanimanje posjetitelja. Uime sestara svima se zahvalila provincijalna savjetnica s. Slavoljuba Raguž, a susret je završio zajedničkim druženjem.

A. Banović

 

divider