OSIJEK (TU) - Ovogodišnji advent u Župi sv. Josipa Radnika u Osijeku bio je u znaku posvećenog života. Na nedjeljnim misama vjernicu su imali priliku upoznati razne redovničke zajednice i svjetovne institute te čuti njihova svjedočanstva o duhovnom pozivu: Marijine sestre, Sestre naše Gospe, Obitelj malih Marija i Milosrdne sestre sv. Križa.

 

Čast paljenja adventskih svijeća pripala je ‘budućim’ časnim sestrama iz naše župe. Na misama zornicama djeca su otkrivala zadatke koji su im omogućili pobliže upoznavanje redovničkog života kroz: molitvu, apostolat, zajednicu i zavjete. Uz to, djeca su i tijekom adventa molila za jednu časnu sestru čije su ime izvukli.

Najrevnije u pohađanju zornica, subotom popodne čekalo je iznenađenje – posjet jednoj od zajednica osoba posvećenog života gdje su zajedno sa sestrama molili, radili, igrali se... S čvrstom vjerom da Bog vidi svaki napor i čuje svaku molitvu vjernici ove osječke župe nadaju se da će i iz njihove župe koja djevojčica ili dječak krenuti putem duhovnog poziva.

s. Krista Mijatović

divider