SLAVONSKI BROD (TU) - Na poziv domaćeg gvardijana fra Klaudija Milohanovića, adventsku duhovnu obnovu predvodio je u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu u subotu 9. i nedjelju 10. prosinca p. Hrvoje Mravak, DI, vjeroučitelj Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku.

Prvoga dana predvoditelj je u svom nagovoru promišljao o dolasku Boga koji postaje čovjekom da bi nama posvjestio naše ljudsko i božansko dostojanstvo. Naglasio je kako malo prepoznajemo da smo stvoreni na sliku Božju te kroz prigodne vježbe kontemplacije pojasnio kako otkriti svoje dostojanstvo djeteta Božjeg, otkriti da nas Bog voli baš takve kakvi jesmo.

Drugoga je dana promišljao o adventskom pozivu "da budni budemo" te je pojasnio zašto je iskustvo Isusove uskrsle prisutnosti tijesno povezano s Isusovim rođenjem. Zaključio je kako je smisao došašaća da prepoznamo iskustvo Isusove prisutnosti u našem srcu koje donosi radost, mir, slobodu. 

Tom je prigodom predstavio i knjigu „Egzamen“, nedavno objavljenu u izdanju SKAC-a Palma iz Zagreba, a koja govori o jednostavnoj molitvi koja može promijeniti život. B. Lukačević

divider