SLAVONSKI BROD (TU) - Pod geslom "Usudi se živjeti", studentski kapelan Robert Farkaš predvodio je u srijedu 11. listopada u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu misno slavlje za početak akademske godine. Uz brojne studente nazočni su bili njihovi profesori, dekani i prodekani, a slavlje je pjevanjem uveličao studenski zbor.

U svojoj homiliji kapelan Farkaš posvjestio je mladima koliko je u životu kršćanina važna vjera koja daje čovjeku snagu i moć, vjera koja je naš osobni stav, način razmišljanja, življenja, naš odnos s Bogom, vjera koja je istovremeno i dar Božji i naš duhovni napor. Potaknuo je mlade da se ne boje maštati, sanjati svoje snove i boriti za njih, da ne zakopavaju svoje talente, da cijene sebe i vjeruju u sebe.

„Kršćanin nije samo pobožan čovjek, nego čovjek koji hrabro živi, koji ne odustaje od svojih ideala nego u njih vjeruje i za njih živi“, ustvrdio je kapelan Farkaš, poručivši na kraju mladima da se ne zadovoljavaju prosječnim životom, nego da se usude živjeti tako da iza sebe ostavljaju trag čineći dobro. Poslije mise studenti i njihovi profesori ostali su još u molitvi pred Presvetim.

Kapelan je pozvao studente da se pridruže molitvenim susretima, koji će se kroz akademsku godinu za njih održavati svake srijede u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći. Duhovni program započinje u 20 sati misnim slavljem, klanjanjem, a potom druženjem u prostorijama SKAC-a. B. Lukačević

divider