TORDINCI (TU) - U nedjelju, 8. listopada, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Tordincima, tijekom misnoga slavlja kršten je David Smudić, šesto dijete u obitelji. Euharistijsko slavlje i obred krštenja predvodio je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, uz koncelebraciju vojnog kapelana iz Đakova p. Dragana Majića i domaćeg župnika Dejana Bubala. Na početku misnog slavlja biskup je istaknuo kako se s osobitom radošću odazvao pozivu i rado se nalazi s vjernicima ove župe jer su nadvladali rat, pobijedili zlo i otvoreni su životu. Istaknuo je kako je toga dana i Dan neovisnosti te čestitao svim okupljenim vjernicima ovaj veliki dan.

Tumačeći naviješteno Evanđelje, govorio je kako Hrvati već stoljećima pripadaju kršćanstvu te kako je moguće uočiti da Božja poruka, kad je prihvaćena otvorenog srca, ne može ne donijeti rezultate. Spomenuo je riječi proroka Izaije koji govori: „Ovaj narod časti me usnama, a srce mu je daleko od mene.“ te istaknuo kako je najopasnije kada vjernici ispovijedaju svoju vjeru, kažu da su vjernici, kršćani, a svojim životom ničim ne pokazuju da su kršćani i da se razlikuju od pogana. „Mi danas ovdje krstimo šesto dijete u obitelji Smudić. Ovi roditelji kada su se vjenčali sigurno su razmišljali o svojoj budućnosti, o svojoj djeci, koliko će ih imati - koliko Bog da. I budući da imaju povjerenja u Boga i žive moralno bračnim životom, Bog ih je obdario šestim djetetom“, rekao je biskup.

Na kraju misnog slavlja biskup Bogdan čestitao je roditeljima Vinku i Dariji na  obiteljskom moralu i otvorenosti životu. Istaknuo je da su obitelji kao što je njihova veliki i dragocjen doprinos ovoj župi, Katoličkoj Crkvi i hrvatskom narodu. Poseban pozdrav uputio je bakama i djedovima koji su ponajčešće odgojitelji i odgojiteljice i daju velik doprinos te imaju nezamjenjivu ulogu.  

Misno slavlje uveličao je župni zbor, a čestitkama se na kraju misnog slavlja pridružio i župnik Dejan Bubalo. Otac malenog Davida zaposlen je kao aktivni pripadnik Hrvatske vojske, a majka Darija je kod kuće uz djecu. Najstarija Stela (7. razred) i Mihaela (6. razred) su aktivne ministrantice, a osim krštenika Davida imaju još tri brata: Mateja (3 godine, Matea (6 godina) i Ivana (7. godina).

Tatjana Adžić

divider