ĐAKOVO (TU) - Nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić i nadbiskup u miru Marin Srakić uputili su fra Iliji Vrdoljaku, provincijalnom ministru Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, sažalnicu povodom smrti fra Bonaventure Dude, koji je preminuo 3. kolovoza o. g. u Franjevačkom samostanu sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu u 94. godini života, 76. franjevačkih redovničkih zavjeta i 68. godini svećeništva.

U svojoj sažalnici nadbiskupi ističu: „I sada, kad je ispunjena mjera njegova zemaljskoga hoda, prepoznajemo kako je plodna i blagoslovljena riznica njegova života, tako duboko obilježena zajedništvom, dijalogom i prednjem Gospodinu. Očitovalo se to na mnogim područjima njegova rada – od franjevačkoga života i svećeničkih službi, preko brojnih razmatranja na pastoralnim susretima i duhovnim vježbama, sve do zahtjevnih prevoditeljskih i znanstvenih pothvata na planu biblijskoga nauka, uvijek u otvorenosti za onoj poseban zanos što ga je u naše vrijeme i u zajednicu Crkve u našem hrvatskom narodu unosila priprava i ostvarenje Drugoga vatikanskoga koncila.

'Vječno i zauvijek jesam – u Tebi!' – jasno je svjedočanstvo nade preminuloga fra Bonaventure. Dok s njim ispovijedamo vjeru u uskrsnuće i dok molimo za njegov pokoj, Vama i svoj braći u Hrvatskoj franjevačkoj provinciji sv. Ćirila i Metoda u ime svećenika, redovnika, redovnica i vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije izražavamo svoju najiskreniju sućut.“

Tiskovni ured

divider