OSIJEK/SLAVONSKI BROD (TU) - Bračna i obiteljska savjetovališta i Savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja pod vodstvom dr. sc. Josipa Bošnjakovića uputila su 13. srpnja pismenu zahvalu svim sudionicima i podupirateljima projekta „Jedna svijeća za svjetlo u obitelji – 2017.“. 

Projekt se provodio od 8. ožujka do 9. travnja na području Slavonskobrodske i Osječke regije, a uključio se Grad Slavonski Brod, Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, četiri župe s područja Osječke regije te četiri župe s područja Slavonskobrodske regije.

Zahvala na svakom trudu, podršci i novcu koji je prikupljen upućena je Gradu Slavonskom Brodu, građanima Slavonskog Broda i gradonačelniku Mirku Duspara te djelatnicima Centra za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu. Zatim dekanu Slavonskobrodskog dekanata preč. Ivanu Leniću, dekanu Garčinskog dekanata preč. Mati Kneževiću, dekanu Čepinskog dekanata preč. Petru Ćorluki, poštovanim župnicima vlč. Anđelku Cindoriju, fra Dragutinu Bedeničiću, vlč. Đurici Pardonu, vlč. Josipu Matanoviću, vlč. Andriji Đakoviću, poštovanim župnim vikarima fra Davoru Filku i vlč. Krešimiru Čuturi te  župama i župljanima Osječke i Slavonskobrodske regije, kao i volonterima koji su prodavali svijeće i animirali vjernike i građane.

Dr. Bošnjaković podsjetio je kako je cilj ove akcije bio promocija rada Savjetovališta, senzibilizacija javnosti za probleme s kojima se djelatnici Savjetovališta susreću u radu s obiteljima; bračnim parovima, mladima i djecom; razvijanje svijesti o kulturi traženja pomoći u bračnim i obiteljskim poteškoćama te poticanje obiteljskih vrijednosti.  Dosadašnja prikupljena sredstva usmjerena su  na rad s počiniteljima nasilja u Savjetovalištu za žrtve obiteljskog nasilja u Slavonskom Brodu te za dodatan rad s djecom razvedenih roditelja koja imaju specifične teškoće uzrokovane razvodom i roditeljskim sukobima nakon njega. „Svi se svakodnevno susrećemo s porastom  nasilja  u obitelji, na ulici i društvu te smo svi zajedno dužni doprinijeti njegovom smanjenju, kao i saniranju posljedica proisteklih nakon njega“, naglasio je voditelj Savjetovališta, dr. Bošnjaković te još jednom zahvalio  svim vjernicima koji su kupili svijeće te su svojim nesebičnim prilogom iz godine u godinu vjerni i pouzdani suradnici u pastoralu braka i obitelji. Tiskovni ured

divider