ĐAKOVO (TU) - Dana 15. svibnja 2017. rotarijanci iz pet slavonskih rotary klubova: Osijek, J. J. Strossmayer, Požega, Slavonski Brod i Vinkovci 1937., zajedno s rotarakt klubovima Slavonski Brod i Osijek, imali su priliku u sklopu svojih redovitih druženja posjetiti Nadbiskupiju đakovačku-osječku. Domaćin za oko 60 posjetitelja bio je mons. Đuro Hranić, nadbiskup, koji je goste upoznao s povijesnim činjenicama i proveo kroz katedralu sv. Petra, pojašnjavajući bitne arhitektonske detalje.

Također, nadbiskup je gostima govorio o biskupu Josipu Jurju Strossmayeru, iznoseći puno zanimljivih činjenica u njihovom povijesnom kontekstu.

„Članovi rotary klubova i rotaraktovci bili su oduševljeni i Nadbiskupskim domom, gdje je upriličen i prijem i gdje smo se svi još jednom uvjerili o veličini Strossmayerovog djela i pripadnosti našeg naroda i prostora Europi i kršćanskim vrijednostima. Prijatelji u rotaryju žele najtoplije zahvaliti na prijemu i srdačnom gostoprimstvu nadbiskupu Hraniću i djelatnicima Ordinarijata“, stoji u zahvali koju uime svih gostiju potpisuje prof. dr. sc. Dražan Kozak, asistent Guvernera D1913 za Slavoniju. Tiskovni ured

divider