GUNJA (TU) – Uskrs u Gunji ove je godine obilježen na poseban način, a sve su osmislili župnik Ivan Živić, đakon Domagoj Lacković, č.s. Patricija, crkveni zbor, vatrogasci, motociklisti i mladi „Božje družine“, na čelu sa Zlatkom Nikolić, koordinatorom za mlade u dekanatu i župi Gunja.

„Vazmeno trodnevlje i Uskrs protekli su u znaku mladih. Na Cvjetnicu je naš zbog animirao svetu misu, dok su ostali članovi čitali Muku Gospodnju i čitanja tijekom mise. Na Veliki četvrtak 12-orici mladića župnik je prao noge. Na Veliku subotu glumačka sekcija izvela je igrokaz „Oslobodi me“, koji ćemo ponoviti 29. travnja i još jednom, kada u našu župu dođe 300-tinjak mladih iz Mostarske biskupije. Biti će naši gosti, a dolaze na Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovar. Za njih smo pripremili program koji će početi u svetištu Skrovite Gospe Šumanovačke, a zatim se nastaviti u župnoj crkvi, gdje će biti misno slavlje i prigodno predstavljanje zborova koji dolaze. Za njih ćemo izvesti dva igrokaza i nekoliko pjesama, a predstaviti će nam se i gosti svojim programom. Mi ovo činimo već dvije godine pod motom „Mi želimo uzdići Isusa“, rekao je Zlatko Nikolić.

Na Veliki petak Crkveni zbor pjevao je Muku Gospodnju, vatrogasci DVD-a Gunja čuvali su grob, a motociklisti su na Uskrs djeci podijelili jaja. Stjepan Bogutovac

divider