LOVRAN (TU) – U drugom korizmenom tjednu, od 13. do 17. ožujka 2017., svećenici Đakovačko-osječke nadbiskupije, njih 27, sudjelovali su na duhovnim vježbama u Lovranu. Voditelj duhovnih vježbi bio je vlč. dr. Edvard Punda, duhovnik Bogoslovije u Splitu. U četvrtak, 16. ožujka, u sklopu duhovnih vježbi, riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić predvodio je u kapeli Doma pastoralnih susreta misno slavlje za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije, a uz brojne svećenike suslavili su đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić i ravnatelj Doma vlč. Josip Tomić.

Nadbiskup Devčić okupljene svećenike potaknuo je  na propitivanje o osloncima u životu. „Siguran oslonac za svećenika, ali i svakog čovjeka je Bog. Međutim, događa se da taj oslonac sve manje tražimo u Bogu, a sve više u čovjeku i to može biti tragično za svećenika. Ono može uzrokovati da život postane pustinja u kojoj nema života. Zato je važno propitivati se u koga se uzdamo na našem životnom putu. Isusu se trebamo povjeravati i jako je važno razgovarati s Gospodinom te s dubokom vjerom slaviti otajstva“, kazao je propovjednik.

Nakon mise nadbiskup Devčić upoznao je nadbiskupa Hranića s aktivnostima Riječke nadbiskupije, karitativnim ustanovama te ulozi vjernika laika koji su uključeni u projekte i rad ustanova čiji osnivač je Riječka nadbiskupija. Đakovačko-osječki nadbiskup kazao je kako u tom smislu Riječka nadbiskupija može biti primjer mnogima biskupijama u Hrvatskoj, osobito u smislu karitativnog rada te angažmana vjernika laika i povjerenja kojega im u tom radu iskazuje riječki nadbiskup.

Govorilo se i o pripremama za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Vukovaru, a za kojega je dolazak do sada potvrdilo oko 27.000 mladih iz Hrvatske i dijaspore. Nadbiskup Hranić izrazio je radost zbog dolaska oko 800 mladih iz Riječke nadbiskupije, te kazao kako su u tijeku završne pripreme za Susret koji će početi u prijepodnevnim satima 29. travnja u župama Đakovačko-osječke nadbiskupije. H. Anušić / Tiskovni ured

divider