PODVINJE (TU) – Nastavlja se humanitarna akcija prikupljanja donacija za stradale u poplavama u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, koju na području Slavonskog Broda provodi Caritas Slavonskobrodskih dekanata, a jedan od šest biskupijskih centara za prihvat donacija je i župa Podvinje, odnosno župni Pastoralni centar. Svakodnevne su donacije koje u Podvinje stižu kamionima sa svih strana Hrvatske, ali i iz inozemstva; jedna od njih je i oko sedam tona paketa odjeće, obuće, hrane, vode, higijenskih potrepština, sredstava za čišćenje (…) koja je u utorak 3. lipnja stigla iz Caritasa Novalje, s otoka Paga.

Volontere u župnom Pastoralnom centru, koji od 22. svibnja svakodnevno primaju donacije, sortiraju i pakiraju materijalna dobra, pripremajući ih za slanje na ugrožena područja, posjetio je i đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, ugodno se iznenadivši količinom pristigle donacije, ali i angažmanom mladih volontera koji se, kako je rekao, na konkretan i vidljiv način solidariziraju s braćom i sestrama koji su u poplavama ostali bez svega. Potaknuo je i ohrabrio volontere neka ustraju u zajedništvu i solidarnosti s bližnjima u potrebi.

O tijeku same akcije nadbiskupa su izvijestili Marija Čikulin, djelatnica Caritasa Slavonskobrodskog dekanata, te domaći župnik o. Ante Šiško, kazavši između ostalog kako je od 22. svibnja do 3. lipnja u Podvinju prikupljeno i prema Caritasovim skladištima u Vinkovce otpremljeno više od 35 tona donacija koje su pristigle iz mnogih gradova naše domovine, ali i iz dijaspore. Ivica Vlašić

 

divider