OSIJEK (TU) - Tijekom cijeloga tjedna (19. – 25. svibnja) Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije u svojim skladištima u Osijeku, Đakovu, Vinkovcima, Vukovaru, Donjem Miholjcu, Podvinju i Nijemcima prikuplja donacije za pomoć mještanima poplavljenih područja Nadbiskupije. Koordinacija s dekanatskim povjerenicima Caritasa je svakodnevna, a oni  komuniciraju sa župnim Caritasima i prate te usmjeravaju akcije prikupljanja donacija. Ovotjedna mreža suradnje, zalaganjem brojnih volontera, rezultirala je prikupljanjem: 47 tona odjeće, 50 tona hrane, 27 kubika pitke vode, 9 tona higijenskih potrepština, a prikupljena je i velika količina lijekova, posteljine, madraca, namještaja i dječjih kolica. Na račun Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije uplaćeno je 462 000 HKR.

Donacije su uputili svi Caritasi hrvatskih nad/biskupija kao i inozemne biskupije te fizičke i pravne osobe. Vrata skladišta otvorena su i za donacije usmjerene Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije. Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, vlč. Ivica Rebić u kontaktu je s dr. Mirkom Šimićem, ravnateljem Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije te će se, kada zato budu ostvareni uvjeti, donacije za njihova područja prevesti u Bosnu i Hercegovinu.

Akcija prikupljanja nastavlja se i dalje – skladišta Caritasa na raspolaganju su za sve koji žele donirati i tako pomoći mještanima poplavljenih područja. Više informacija može se dobiti na broj telefona 031/253-910.

Novčana sredstva i dalje se mogu uplaćivati na račun Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije: IBAN: HR6123400091110046082; poziv na broj: 100 za Slavoniju; poziv na broj: 200 za BIH te poziv na broj: 300 za Srbiju. M. Kuveždanin

divider