BRODSKO VINOGORJE (TU) - Nakon tri mjeseca rada Zimskog tranzitnog centra u Slavonskom Brodu, koordinatorice Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Margareta Gregić, Irena Marinović i Dunja Jurić, u suradnji s ravnateljem Caritasa slavonskobrodskih dekanata, vlč. Markanom Kormanjošem, organizirale su 23. siječnja duhovnu obnovu za volontere.

Od početka migrantske krize i rada centra volonteri su odradili skoro 5000 volonterskih sati, a prigodni duhovni program bio je znak zahvale, ali i poticaj za daljnje zalaganje. Tridesetak volontera okupilo se u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju. Misno slavlje predvodio je vlč. Kormanjoš. Prisutne je potaknuo na razmišljanje o sebi i drugima oko sebe, odnosima među ljudima, međusobnoj suradnji na dobro svih te o Crkvi koje su i sami dio kao mnogi udovi jednoga Tijela.

Uslijedilo je druženje u prostorima župe, a koordinatorice su uputile zahvalu svim volonterima za svakodnevno nesebično darivanje te im uručile skromne poklone kao znak pažnje i sjećanje na rad u centru, zajedništvo i suradnju. Zahvalama se pridružio i Matej Zeba, koordinator projekta iz ureda Hrvatskoga Caritasa u Zagrebu. „Naši su volonteri udovi Crkve, ruka koja djeluje na izgradnji čitave zajednice, i od srca smo zahvalne svima koji svakodnevno dolaze u centar dajući sebe za druge, a ne tražeći ovozemaljske plaće“, istaknule su koordinatorice tijekom duhovne obnove. Margareta Gregić

divider