OTOK (TU) - U Župi sv. Antuna Padovanskog u Otoku, nakon pristigle okružnice nadbiskupa Đure Hranića za pomoć izbjeglicama iz zemalja Bliskog Istoka, odmah je organizirano prikupljanje pomoći prema uputama iz okružnice.

U ponedjeljak, 21. rujna u 20 sati održan je sastanak s volonterima, kojega je sazvao i vodio župnik preč. Antun Knežević. Sastanku je nazočilo 26 volontera iz različitih župnih skupina i gradskih udruga. Taj se broj postupno povećavao te sada djeluje preko četrdeset volontera. Župnik je pročitao okružnicu, a nakon toga prešlo se na organizaciju dežurstava. Dežurati se može samo u popodnevnim satima zbog radnih obveza volontera.

Akcija je počela u utorak, 22. rujna, a dežurstva su trajala od 17 do 19 sati. U utorak su dežurali članovi Caritasa, u srijedu Izviđači, u četvrak Vatrogasci. Danas, 25. rujna, dežuraju članice Udruge „Hrvatska žena“, a u subotu 26. rujna mladi Župe.

U prostorima Vatrogasnog doma prihvaća se pomoć iz drugih župa Otočkog dekanata i to četvrtkom od 16 do 20 te subotom od 9 do 12 sati. Prikupljanje pomoći nastavlja se do opoziva akcije.

Mira Bošnjaković

 

 

divider