VUKOVAR (IKA/TU) - Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić prihvatio je poziv ravnatelja ustanove „Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar" Zorana Šanguta te je u srijedu 22. ožujka sudjelovao u Školi mira i u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru" održao predavanje.

Opširnije...

OSIJEK (TU) - Vjera – uvjet novog rođenja bila je tema treće korizmene tribine u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“, održane u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek, u srijedu 23. ožujka. O temi je govorio dr. Arkadiusz Krasicki, CSSp.

Opširnije...

VUKOVAR (TU) - U 330. obljetnici kako je Hrvatski sabor proglasio sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske (1687. godine), tom omiljenom hrvatskom svecu u čast, započinje izgradnja još jednog svetišta na krajnjem istoku Hrvatske, u Vukovaru. U župnim prostorijama u Borovu naselju, u srijedu 22. ožujka, potpisani su ugovori o izgradnji crkve. U ime Đakovačko-osječke nadbiskupije, kao nositelja gradnje, Ugovor je potpisao o. Vjenceslav Janjić, sadašnji župnik, a u ime izvođača , vukovarske građevinske firme "Volko" ugovor je potpisao Lavoslav Bosanac. Kao nadzorni organ ugovor potpisuje osječka firma "URBOS".

Opširnije...

OSIJEK (TU) – "Enciklika Pacem in Terris (Mir na zemlji) je prvi crkveni dokument upućen 1963. godine i svim ljudima dobre volje, prvi crkveni dokument u cijelosti objavljen u New York Times-u i o kojemu je Washington Post svojevremeno napisao: 'Pacem in Terris nije samo glas starog svećenika, niti samo onaj drevne Crkve, to je glas savjesti svijeta.' Tema mira na zemlji iz kojih proizlaze ljudska prava bila je 1965. tema konferencije Ujedinjenih naroda na kojoj je sudjelovalo više od 2.000 državnika i znanstvenika", kazao je mr. socijalnog nauka Crkve Igor Jakobfi na socijalnoj tribini "Pacem in Terris - ljudska prava" održanoj 21. ožujka u pastoralnom centru Nadbiskupskog vikarijata Osijek.

Opširnije...

ĐAKOVO (TU) - U Đakovu, 21. ožujka 2017., održana je prva ovogodišnja sjednica Povjerenstva za pastoral braka i obitelji. Predstavljeni su dosadašnji koraci i nastojanja uže radne skupine koja se usmjerila na prijedloge za poboljšanja i prilagodbu Tečajeva za zaručnike. Radna skupina na čelu s dr. Perom Aračićem, dr. Stanislavom Šotom, dr. Josipom Bošnjakovićem te djelatnicama Savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije, predstavila je Povjerenstvu razloge zbog kojih je nužno učiniti neke promjene Tečaja za zaručnike. 

Opširnije...

divider