ĐAKOVO (TU) - U četvrtak, 20. travnja 2017. godine studenti Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu krenuli su na studijsko putovanje u Poljsku, praćeni dekanom Ivicom Ragužem, prodekanicom Suzanom Vuletić te prodekanima Grgom Grbešićem i Šimom Šokčevićem. Velika pomoć studentima na putovanju pružena je od strane mentora treće godine, profesora Davora Vukovića i mentora četvrte godine profesora Stanislava Šote, koji su svojim zalaganjem i brigom za studente putovanje učinili još ugodnijim.

Opširnije...

OSIJEK (TU) - Što očekuju od Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM-a) koji će se uskoro održati (29. i 30. travnja) kako se pripremaju i što poručuju mladima iz Hrvatske i inozemstva koji će doći u Đakovačko-osječku nadbiskupiju i grad Vukovar (njih oko 30.000) pitali smo mlade iz različitih župa, prijavljene za volontiranje.

Opširnije...

OSIJEK (TU) - U okviru sveučilišne manifestacije Festival znanosti 24. travnja 2017.  dr. sc. Arkadisuzs Krasicki, CSSp, održao je gostujuće promotivno predavanje "Vrijeme i Biblija" na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Predavanje je bilo namijenjeno studentima prve godine Učiteljskoga studija. Dr. sc. Krasicki asistent je u naslovnom zvanju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu i predavač na Teološko-katehetskom odjelu Sveučilišta u Zadru. 

Opširnije...

OSIJEK (TU) - „Krist, nada naša“ (1Tim 1,1) geslo je jubilarnog, 10. Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM-a) koji će se ovoga vikenda, 29. i 30. travnja održati u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i gradu Vukovaru.

Opširnije...

BUDROVCI (TU) - U okviru 22. folklorne manifestacije „U Budrovci, na Nedilju bilu“ 23. travnja 2017. na Bijelu Nedjelju u Budrovcima je održana 15. Smotra pučkoga crkvenog pjevanja. Smotra je održana u Crkvi svetoga Nikole, biskupa nakon misnog slavlja kojega je predvodio domaći župnik Damir Stanić.

Opširnije...

divider