VUKOVAR (TU)  – U povodu 330. obljetnice kako je Hrvatski sabor 1687. godine proglasio sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske, u vukovarskom naselju „Borovo Bata" u tijeku je gradnja nove crkve u čast sv. Josipu čija je izgradnja planirana davne 1942. godine. Sv. papa Ivan Pavao II. posvetio je kamen temeljac za njezinu izgradnju u Osijeku, 7. lipnja 2003. godine, prigodom njegovog trećeg pastirskog pohoda Hrvatskoj. U zidove crkve u izgradnji, u četvrtak, 22. lipnja generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić postavio je spomen ploču kao trajan spomen na svetog papu Ivana Pavla II., jednog najvećih prijatelja našeg naroda i Hrvatske. Na kamenoj ploči uklesano je „Temeljni kamen za crkvu sv. Josipa radnika u Vukovaru-Borovo naselje, blagoslovio papa Ivan Pavao II. u Osijeku 7. lipnja 2003."

Opširnije...

OSIJEK (TU) – Dokumentarni film „Gospa od utočišta“ redatelja Srđana Segarića i producenta Antuna Ivankovića premijerno je prikazan u Osijeku 21. lipnja  Pastoralnom centru Vikarijata Osijek. Dvadeset dana nakon projekcije na 8. filmskom Festivalu hrvatskih katoličkih filmova u marijanskom svetištu na Trsatu u Rijeci i osvajanja dviju nagrada, Velike nagrade (Grand Prix) za najbolji film i nagrade za najbolju glazbu, hrvatsku premijeru „Gospe od utočišta“ u Osijeku su organizirali Osječko-baranjska županija i Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika u suradnji s Vikarijatom Osijek.

Opširnije...

CERNA (TU) - U subotu, 17. lipnja u Župi sv. Mihaela arkanđela održane su „Dekanatske igre ministranata“. Sudjelovalo je trideset ministranata iz Župe sv. Martina, biskupa Bošnjaci, deset  iz Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja i trinaest iz Župe sv. Nikole Tavelića iz Županje, dvadeset pet ministranata-domaćina te šest ministranata iz susjedne Župe sv. Roka i sv. Andrije ap., Rokovci - Andrijaševci.

Opširnije...

ZAGREB (TU) - Sastanak članova Upravnog vijeća Hrvatskog Caritasa održan je jučer, 20. lipnja, u  prostorijama HBK u Zagrebu. Sastanak je otvorio predsjednik  Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, a sastanak je moderirao ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina.

Opširnije...

ĐAKOVO (TU) - U đakovačkom Spomen-muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera otvorena je u subotu 17. lipnja 2017. izložba naslovljena Sieger Köder – župnik slikar. Neuobičajena je to izložba na kojoj je moguće bolje proučiti i upoznati slikarski opus švapskog župnika i slikara Siegera Ködera iz kojeg sam autor zapravo propovijeda, rekao je ravnatelj muzeja mr. sc. Tadija Crnjak, pozdravljajući sve organizatore i goste.

Opširnije...

divider