OSIJEK (TU) – „O svetom aramejskom jeziku“ govorio je dr. sc. Mihael Yago gostujući na drugom adventskom susretu koji je 8. prosinca priredila Udruga katoličkih intelektualaca u Osijeku. Razgovor u Klubu knjižare Nova moderirala je poticajnim upitima Miriam Goll, prof., pozdravljajući okupljene aramejskim pozdravom „Maranatha!“ te je, uvodeći u susret, zaželjela dobrodošlicu gostu u gradu Osijeku.

Opširnije...

VINKOVCI (TU) - U prepunoj župnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u Vinkovcima, na drugu adventsku nedjelju, tijekom misnog slavlja u 10 sati okupljenoj zajednici vjernika predstavili su se prvopričesnici. Tom prigodom dobili su molitvenike kako bi se što bolje mogli pripremiti za ovaj veliki dan, i „neka im bude uvijek u rukama kao znak povezanosti s Nebeskim Ocem koji je Put, Istina i Život“, kako je rekao župnik Anđelko Cindori. Tijekom svete mise kršteno je i dvoje djece. Z. Goman

SLAVONSKI BROD (TU) - Članice misijske skupine Župe Duha Svetoga - filijale Majke Terezije iz Naselja Matije Ivanića u Slavonskom Brodu i ove su godine u vrijeme adventa vjernicima pred nekoliko brodskih crkava nudile svoje radove. Dvadesetak vrijednih žena tijekom protekle godine na svojim su redovitim susretima srijedom izrađivale ručne radove: krunice, anđele, adventske vijence, jaslice, kuglice i druge ukrasne predmete.

Opširnije...

GUNJA (TU) - U  petak 8. prosinca u popodnevnim satima 57 mladih, članova skupine „Božja družina“ iz Župe svetoga Jakova apostola u Gunji, koji su aktivni i koji se redovito okupljaju u svojoj župi, uputili su se sa župnikom Ivanom Živićem i đakonom Božidarom Nađem na adventsko hodočašće u Poljsku.

Opširnije...

SLAVONSKI BROD (TU) - U subotu, 9. prosinca u Župi sv. Nikole Tavelića u Slavonskom Brodu polaznici Škole za župne suradnike sudjelovali su na duhovnoj obnovi, koju je vodio dr. sc. Stanislav Šota, predstojnik Škole. U uvodnoj molitvi na početku duhovne obnove voditelj je uputio molitvu Gospodinu da dođe u srca svih prisutnih jer bez njega ne možemo učiniti ništa te da svima daruje Duha Svetoga da sve okupljene, poput Marije, potakne da ioni danas mogu reći Neka mi bude!

Opširnije...

divider