OSIJEK (TU) - U ponedjeljak, 22. svibnja 2017. godine u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek održan je susret trajne formacije svećenika do deset godina svećeništva. Nakon molitve i uvodnog pozdrava, raspravljalo se o pripravi i ostvarenju Susreta hrvatske katoličke mladeži iz perspektive mladih svećenika, župnika i župnih vikara. Nakon kratkog osvrta povjerenika za mlade, vlč. Filipa Perkovića, nekoliko svećenika iznijelo je vlastiti stav o susretima po župama i središnjem susretu u Vukovaru. Svi su se složili da je, uz male poteškoće, organiziran jako dobar Susret, s osobitim naglaskom na programe po župnim zajednicama.

Opširnije...

ĐAKOVO (TU) - Kuća „Betanija“ ispunila se radosnim licima djece i majki na duhovnim vježbama od 12. do 14. svibnja 2017. u Đakovu, koje je  vodila Katarina Ralbovsky. Kao odgojiteljica i dugogodišnja djelatnica Centra za duhovnu pomoć, prenijela im je svoje bogato iskustvo života i rada. Program je bio ispunjen molitvom Božanskog Časoslova, meditacijama, predavanjima, prigodom za sakrament pomirenja, klanjanjem pred Presvetim i kao vrhuncem Euharistijskim slavljima zajedno sa djecom, koja su bila posebno bogato oblikovana i radosna.

Opširnije...

VOĐINCI / MARIJA BISTRICA (TU) - Župa Kraljice svete Krunice iz Vođinaca hodočasti dvaput godišnje (u mjesecu svibnju i listopadu) u Marijanska svetišta diljem Domovine. U subotu, 20. svibnja 2017., predvođeni svojim župnikom vlč. Antom Šiškom, 56-ero vjernika uputilo se u Nacionalno marijansko svetište u Mariju Bistricu.

Opširnije...

BELIŠĆE (TU) - U nedjelju, 21. svibnja 2017., nakon večernjeg misnog slavlja u župnoj crkvi Sv. Josipa Radnika, svečano su blagoslovljeni kip i špilja Gospe Lurdske, koji odnedavno krase župno dvorište u Belišću. Svečano misno slavlje te blagoslov kipa i špilje predvodio je fra Ivo Martinović, provincijal franjevaca trećoredaca glagoljaša, uz prisustvo župnika fra Branka Janjića, te župnih vikara fra Marka Neretljaka i fra Marina Matančića.

Opširnije...

BELIŠĆE (TU) - U subotu 20. svibnja, 19 framaša belišćanske Frame dalo je i obnovilo obećanje življenja evanđelja u bratstvu Franjevačke mladeži kroz godinu dana. Obred obećanja obavljen je za vrijeme večernje mise, koju je predvodio fra Peter Dežde, duhovni asistent Frame Našice.

Opširnije...

divider