ZAGREB (IKA/TU) - U organizaciji Nacionalnoga katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije i Agencije za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu 21. i 22. kolovoza održava se Katehetska ljetna škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u srednjim školama s temom „Obnova Crkve i nasljedovanje Krista".

Opširnije...

GUNDINCI (TU) – Svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Mateja, apostola i evanđeliste, vjernici župe Gundinci oprostili su se u nedjelju 20. kolovoza 2017. godine od svoga dugogodišnjeg župnika Jose Peraka, koji odlazi u mirovinu. U koncelebraciji župnika bio je domaći sin, vlč. Drago Tukara.

Opširnije...

ĐAKOVO (TU) - Đakovački volonteri uživali plodove Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru. Vođeni ciljevima Nacionalnog susreta hrvatske katoličke mladeži da se mlade u župnim zajednicama okupi i pripremi da budu aktivni u provođenju programa SHKM, u Župi Svih svetih u Đakovu okupilo se oko stotinjak mladih pod nazivom „Volonteri SHKM u Vukovaru“.

Opširnije...

OSIJEK (TU) - Misijska skupina osječke župe Preslavnog Imena Marijina, zajedno sa svojim župljanima te župnikom i dekanom Osječkog istočnog dekanata preč. Ivanom Jurićem, pomažu misijsku postaju Kisongo u Tanzaniji, u kojoj djeluje hrvatski misionar vlč. Velimir Tomić.

Opširnije...

SLAVONSKI BROD (TU) - Blagdan svetog Roka, hodočasnika i dobrotvora kojega je krasilo neizmjerno milosrđe prema potrebitima i bolesnima, svečano je 16. kolovoza proslavljen u Župi Krista Kralja u Brodskom Varošu, koje je taj svetac povijesni zaštitnik. Svečano misno slavlje predvodio je vlč. Markan Kormanjoš, župnik Župe Uznesenja Marijina iz Brodskog Vinogorja, a nakon mise vjernici su hodili u tradicionalnoj procesiji sa svijećama i kipom svetog Roka, moleći njegov zagovor.

Opširnije...

divider