ĐAKOVO (TU) - Tradicionalna molitvena inicijativa Međunarodnog katoličkog djela Papinskog prava Crkva u potrebi („Kirche in Not“) - „Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir“ - i ove je godine tradicionalno održana u župama Đakovačko-osječke nadbiskupije, ali i ostalim dijelovima Hrvatske. Za mir i jedinstvo djeca mole svake godine 18. listopada. Preporuka organizatora bila je, gdje je bilo ostvarivo, moliti u 9 sati, a oni kojima to nije bilo moguće, uključivali su se u akciju i u drugo vrijeme toga dana. 

Opširnije...

BUDIMPEŠTA (IKA/TU) – U glavnom gradu Mađarske, Budimpešti 18. i 19. listopada održan je susret predstavnikâ biskupskih konferencija Srednjoistočne Europe na kojem su sudjelovali praški nadbiskup kardinal Dominik Duka, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, krakovski nadbiskup Marek Jędraszewski, bratislavski nadbiskup Stanislav Zvolenský te domaćini ostrogonsko-budimpeštanski nadbiskup kardinal Pétar Erdö i predsjednik Mađarske biskupske konferencije biskup Györa András Veres. Na susretu se razgovaralo o aktualnim izazovima s kojima se suočavaju te krajevne Crkve.

Opširnije...

VOĐINCI (TU) - U četvrtak, 19. listopada brojni vjernici okupili su se u župnoj crkvi Kraljice svete Krunice u Vođincima na misijsku večer(u), koju je organizirala misijska skupina župe. Nakon listopadskih pobožnosti, koju su kao i svaku večer predvodili mladi, slijedila je večernja misa te euharistijsko klanjanje, tematski usmjereno prema misijama. Nakon klanjanja, koje je uz animaciju mladih predvodio župnik vlč. Ante Šiško, skupina mladih nazočnima je  scenskim prikazom približila temu misija.

Opširnije...

OSIJEK (TU) - Riječi pjesme „Velik si“ odjekivale su 18. listopada u dvorištu OŠ Frana Krste Frankopana, prigodom obilježavanja Dana kruha – zahvalnosti za plodove zemlje. Obilježavanje je organizirano u suradnji s OŠ „Mladost“, čiji su učenici i njihovi roditelji, djelatnici škole i ravnatelj, došli u goste OŠ Frana Krste Frankopana. Zajedno su sudjelovali u programu, uređenju učionica, molitvi i blagovanju hrane. Na taj način je nastavljeno prošlogodišnje zajedničko obilježavanje, jedino su gosti i domaćini zamijenili uloge.

Opširnije...

JOSIPOVAC (TU) – Ususret proslavi svoga zaštitnika, u Župi sv. Luke u Josipovcu od 15. do 18. listopada održana je duhovna obnova, a voditelj je bio vlč. Miro Tomas, duhovnik Centra Božanskog Milosrđa na Ovčari kod Đakova i župnik u Levanjskoj Varoši. Program duhovne obnove sve dane započinjao je u 18 sati. Prvog dana program je započeo Gospinom krunicom, uslijedila je sveta misa te susret krizmanika, ministranata i mladih KMNL-ovaca s voditeljem duhovne obnove.

Opširnije...

divider