Đakovačko-osječka nadbiskupija ove je godine postala bogatija za petoricu svećenika. Na svetkovinu Petrova, u četvrtak, 29. lipnja 2017., polaganjem ruku đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića u đakovačkoj prvostolnici sv. Petra za prezbitere su zaređeni đakoni: Josip Erjavac iz Odvoraca, filijala Brčin, Nikola Kaurin iz Otoka, Domagoj Lacković iz Slavonskog Broda, Petar Maskaljević iz Štitara i Mario Žigman iz Selaca Đakovačkih.

Josip Erjavac rođen je 3. travnja 1991. godine u Slavonskom Brodu, od oca Mirka i majke Reze r. Križanović. Nakon završene osnovne škole u Sibinju pohađa Srednju školu Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu. Završivši srednju školu, upisuje se na Katolički bogoslovni fakultet u Sarajevu kao kandidat Đakovačko–osječke nadbiskupije. Za đakona je zaređen 16. listopada 2016. godine, a đakonski praktikum imao je u Župi Uzvišenja Sv. Križa u Osijeku. Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Poslanice Filipljanima: Sve mogu u Onome koji me jača (Fil 4,13). Mladu misu slavit će 16. srpnja 2017. u Župi sv. Filipa i Jakova apostola, Odvorci, odnosno u filijalnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brčinu.  

Nikola Kaurin rođen je 19. srpnja 1989. godine u Vinkovcima, od oca Drage i majke Marice r. Pravdić. Po završetku osnovne škole u Otoku upisuje srednju Tehničku školu u Vinkovcima. Nakon mature odlazi u postulaturu kod franjevaca Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, sa sjedištem u Zagrebu. Godine 2010. polaže privremene zavjete te upisuje KBF u Zagrebu. Nakon četvrte godine studija upisuje petu godinu na KBF-u u Đakovu i stupa u Bogoslovno sjemenište. Po završetku studija odlazi na praktikum u osječku Župu Uzvišenja Sv. Križa. Za đakona je zaređen 16. listopada 2016. godine, a đakonski je praktikum imao u Župi Presvetog Trojstva u Čepinu. Za mladomisničko geslo izabrao je retke Staroga i Novoga zavjeta „Smjerno s Bogom hoditi ljubavlju bez pretvaranja“ (usp. Mih 6,8; Rim 12,9). Mladu misu slavit će 9. srpnja 2017. u Župi sv. Antuna Padovanskog u Otoku. 

Domagoj Lacković rođen je 2. kolovoza 1991. godine u Slavonskom Brodu, od oca Darka i majke Draženke r. Horvat. Po završetku osnovne škole u Sikirevcima upisuje Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku, a potom, nakon mature, Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu i ulazi u Bogoslovno sjemenište. Za đakona je zaređen 16. listopada 2016., a đakonski je praktikum imao u Župi sv. Jakova apostola u Gunji. Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Ivanova Evanđelja: Krist treba da raste, a ja da se umanjujem! (usp. Iv 3, 30). Mladu misu slavio je u nedjelju, 2. srpnja 2017., u Župi i svetištu Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Petar Maskaljević rođen je 12. studenoga 1991. godine u Županji, od oca Mate i majke Ljubice r. Topić. Po završetku osnovne škole koju je pohađao u Štitaru, upisuje srednju Tehničku školu u Županji, smjer računalni tehničar za strojarstvo. Nakon položene državne mature pristupa u Bogoslovno sjemenište u Đakovo te upisuje Katolički bogoslovni fakultet. Za đakona je zaređen 16. listopada 2016., a đakonski praktikum imao je u dvije župe: Župi sv. Ćirila i Metoda (Vinkovci 5) i Župi bl. Alojzija Stepinca (Vinkovci 7). Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Ivanova Evanđelja: Gospodine, ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim! (Iv 21,17). Mladu misu slavit će u nedjelju, 23. srpnja 2017., u Župi sv. Mateja u Štitaru.

Mario Žigman rođen je 25. svibnja 1990. godine u Đakovu, od oca Željka i majke Ljiljane r. Jurić. Nakon završene osnovne škole u Selcima Đakovačkima upisuje Srednju strukovnu školu Antuna Horvata u Đakovu, smjer računalni tehničar za strojarstvo. Završivši srednju školu, upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu kao student laik. Nakon prve godine studija pristupa u Bogoslovno sjemenište u Đakovu. Za đakona je zaređen 16. listopada 2016. godine, a đakonski praktikum imao je u Župi Preslavnoga Imena Marijina u Osijeku. Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Isusove velikosvećeničke molitve: Sve moje, tvoje je! (Iv 17,10). Mladu misu slavio je u nedjelju, 2. srpnja 2017. godine, u Župi Snježne Gospe, u Selcima Đakovačkim.

 

 

divider