DRAGOTIN (TU) - Za svetkovinu Uznesenja BDM na nebo – Veliku Gospu u svetištu u Dragotinu bit će trodnevna priprava 11., 12. i 13. kolovoza. Misna slavlja su u 19 sati. Vlč. Miro Tomas predvodit će misu 11. kolovoza,12. kolovoza predvoditelj je vlč. Dejan Henčić, a 13. kolovoza vlč. dr. Ivan Zirdum.

Uoči svetkovine, u ponedjeljak, 14. kolovoza u 17 sati je okupljanje i otvaranje slavlja te marijanska pobožnost i prigoda za ispovijed. U 17:30 bit će svečano iznesena slika Majke Božje Žalosne, u 18 sati održat će se pokorničko bogoslužje i pobožnost križnog puta. Misna slavlja su u 20 i 22 sata. Misu u 20 sati predvodi preč. Josip Ivešić, a u 22 sata mons. Marin Srakić, đakovačko-osječki nadbiskup metropolit u miru. U 23 sata uslijedit će ophod s upaljenim svijećama. Između misa je prilika za ispovijed i prigodnu marijansku pobožnost.

Na svetkovinu Uznesenja BDM na nebo - Velike Gospe, u utorak, 15. kolovoza u 7 sati je prigoda za ispovijed s pokorničkim bogoslužjem. Misna slavlja su u 9, 11 i 19 sati. Pokorničko bogoslužje predviđeno je i u 10 sati. Misno slavlje u 11 sati predvodi vlč. dr. Ivan Zirdum, a u 19 sati vlč. Dejan Henčić. Između misa  bit će prilika za ispovijed i prigodnu marijansku pobožnost.

 

divider