ALJMAŠ (TU) - U svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu priprava za proslavu svetkovine Uznesenja BDM na nebo - Velike Gospe održat će se od 11. do 13. kolovoza. Misno slavlje u 18 sati te euharistijsko klanjanje nakon mise s molitvama za ozdravljenje i oslobođenje predvodit će fra Ivan Matić, voditelj duhovnih obnova u Kući susreta Tabor.

Uoči svetkovine, u ponedjeljak, 14. kolovoza u 17:30 započet će pobožnost križnog puta na 'Kalvariji', misno slavlje u 19 sati predvodi fra Ivan Matić, u 20 sati uslijedit će euharistijsko klanjanje s molitvama za ozdravljenje i oslobođenje, a u 21 sat slijedi procesija sa svijećama do kapelice 'Na lipi' i prigodna marijanska pobožnost.

Na dan svetkovine Uznesenja BDM na nebo - Velike Gospe, u utorak, 15. kolovoza misna slavlja su u 6, 8, 9, 10, 12, 16 i 18 sati. Misno slavlje u 6 sati predvodi fra Ivan Matić; u 8 sati predvodi vlč. Matej Glavica. Svečano misno slavlje u 10 sati predvodi mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup metropolit. U 12 sati misno slavlje za stradalnike Domovinskoga rata predvodi dr. Stanislav Šota, povjerenik za pastoral branitelja. Večernje misno slavlje u 18 sati predvodit će mons. Hranić, a na kraju mise uslijedit će blagoslov male djece.

divider