VINOGRADCI/DONJI MIHOLJAC (TU) - Đakovačko-osječka nadbiskupija u vrijeme korizme organizira XIII. križni put za mlade koji će se održati pod geslom Evo Jaganjca Božjeg (Iv 1,29b). Križni put održat će se u subotu, 17. ožujka. Mladi krenuti iz mjesta Vinogradci, filijale župe Valpovo i pješačit će do Donjeg Miholjca. Kretat će se na relaciji dugoj 24 km: Vinogradci – Tiborjanci – Veliškovci – Marijanci – Čamagajevci – Radikovci – Miholjački Poreč – Rakitovica – Donji Miholjac. Dolazak i okupljanje mladih ispred filijalne crkve u Vinogradcima predviđeno je do 7:30 sati, a euharistijsko slavlje bit će po završetku Križnog puta u župnoj crkvi sv. Mihaela, arkanđela, u Donjem Miholjcu oko 17:30 sati. Svi mladi koji žele sudjelovati trebaju se prijaviti svojim župnicima do 11. ožujka 2018. godine.

BREZNICA ĐAKOVAČKA (TU) - Sestre karmelićanke u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj za proslavu naslovne svetkovine samostana pripremat će se trodnevnicom od 16. do 18 ožujka. Svakoga dana prigodna pobožnost započet će u 17 sati, a misa u 18 sati. Prvoga dana misno slavlje predvoditi će fra Ivan Lelas, OFM, gvardijan na Krapnju, drugoga dana dr. sc. Hrvoje Kalem, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije i profesor na KBF-u u Đakovu te trećega dana vlč. Krešimir Aračić, župnik u Berku. U danima trodnevnice od 17 sati prigoda je za ispovijed.

Na svetkovinu sv. Josipa, u ponedjeljak 19. ožujka, misno slavlje u 11 sati predvodit će o. dr. sc. Vinko Mamić, karmelićanin, a misi prethodi prigodna pobožnost od 10 sati. Misno slavlje u 18 sati predvoditi će nadbiskup đakovačko-osječki mons. dr. Đuro Hranić, a slavlju prethodi večernja molitva od 17 sati.

SLAVONSKI BROD (TU) - Dan čašćenja Gospe Brze Pomoći – „osmi“ u ožujku proslavlja se u četvrtak 8. ožujka u istoimenoj župi i svetištu u Slavonskom Brodu. Pod geslom „Tebe Milostivu zazivaju grešnici...“ misna  slavlja su u 6.30, u 8.30, u 10.30, u 12, u 17 i u 18.30 sati. Središnje hodočasničko slavlje u 10.30 sati predvodi preč. Ante Markić, župnik i upravitelj svetišta Gospe od Utočišta u Aljmašu.

Istoga će dana započeti karitativna akcija prodaje svijeća za Vazmeno bdijenje ili uskrsnu košaru, čijom se kupnjom podržava rad bračno-obiteljskih savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije.

ĐAKOVO (TU) - Ured za crkvenu glazbu Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira seminar za sve župne glazbene suradnike u subotu 10. ožujka 2017. godine u prostorima Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu (u dvorištu Katoličkog bogoslovnog fakulteta, Ulica P. Preradovića 17) s početkom u 9.30 sati. Tema ovogodišnjeg seminara je "Otpjevni psalam - oglazbljena Riječ Božja", a gošća/predavačica je Maruša Bartolić, profesorica crkvene glazbe iz Zagreba. Na seminaru će se obrađivati otpjevni psalam, njegovo mjesto u euharistijskom slavlju, bit će riječi i o projektu Graduale Croaticum, te o YouTube kanalu sa zvučnim zapisima psalama, a bit će upriličena i prigodna radionica.

OSIJEK (TU) - Socijalna tribina u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju "Sveti Ivan Pavao II." održat će se u četvrtak 8. ožujka u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek (Strossmayerova 58) u 19:30 sati, a voditelj je mr. sc. Igor Jakobfi.

divider