KRAPANJ (TU) - Bračno i obiteljsko savjetovalište Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira treći psihološko-duhovni seminar Muškarac između zemlje i neba na temu „Snažan i hrabar muškarac kršćanin današnjeg vremena“. Seminar će se održati od 15. - 18. lipnja 2017. godine na Krapnju u kući Emaus. Voditelji su: Ivo Jozić (teolog, psiholog, psihoterapeut, bračni i obiteljski savjetovatelj, Freiburg, Njemačka), Marinko Pehar (savjetnik za poduzetništvo i coach, Freiburg, Njemačka), Đurica Pardon (svećenik, župnik, Punitovci, Hrvatska) i Josip Bošnjaković (svećenik, psiholog, psihoterapeut, Osijek, Hrvatska). Sudjelovati mogu punoljetni muškarci, a više informacija o seminaru, programu i mogućnostima prijave dostupno je OVDJE.  

ĐAKOVO (TU) - U subotu, 10. lipnja 2017. s početkom u 9 sati, na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu (Petra Preradovića 17) održati će se seminar za animatore i suradnike župnih karitativnih skupina i članova katoličkih udruga Nadbiskupije đakovačko-osječke, koji su angažirani na karitativnom području. Među ostalim, predviđeno je predavanje na temu „Caritas – temeljno poslanje Crkve“, koje će održati Mišo Lukačević, zamjenik ravnatelja Nadbiskupijskoga Caritasa, kao i rad u skupinama.

OSIJEK (TU) - Udruga Duhovnost osječkih studenata Duhos organizira u četvrtak 1. lipnja 2017. tribinu na temu „Mladi danas“. Tribina će se održati u prostorima Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, s početkom u 19.30 sati. Predavanje će održati dr. sc. Sanea Mihaljević, dr. med., spec. psihijatrije iz Virovitice.

ILAČA (TU) – Četvrti vjerski cikloturizam na Svetište Gospe Ilačke održati će se u nedjelju 4. lipnja 2017. na ruti Vukovar – Vinkovci – Ilača. Start je u Vukovaru - parking Hotela Dunav u 14.30 sati; Vinkovci - parking Hotela Slavonija u 15.30 i cilj je u Ilači – Svetište Gospe Ilačke u 18 sati, gdje će misno slavlje predvoditi vlč. Marko Martić.

OSIJEK (TU) - Zlatna harfa Osječkog istočnog dekanata održat će se u subotu, 27. svibnja. Početak je u 15 sati u kapelici Snježne Gospe u osječkom Donjem gradu. Djeca će pred kipom Gospe Fatimske moliti svibanjsku pobožnosti i pjevati Gospine litanije. Zatim će Gospin kip ponijeti ulicama Donjega grada do župne crkve Preslavnoga Imena Marijina gdje će se održati program Zlatne harfe.

divider