Humanitarne aktivnosti školaraca OŠ “Višnjevac”

VIŠNJEVAC (TU) – Roditelji i učenici OŠ „Višnjevac“ tijekom prosinca 2017. sudjelovali su u nekoliko humanitarnih akcija. Na poticaj vjeroučiteljice Marine Vidaković prikupljali su odjeću i igračke za djecu do tri godine starosti te se uključili u projekt Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije ”Dječja košarica – Božić 2017″. Sve prikupljeno darovano je Caritasovu Centru za dijete Osijek koji brine o trudnicama i majkama u potrebi.

Već tradicionalno provedena je i  humanitarna akcija „Za 1000 radosti“ Hrvatskog Caritasa, ove godine pod geslom „DARuj i obRADuj“. Poruka akcije bila je da se darivanjem zahvati i oplemeni svaki odnos s bližnjima, i to na najrazličitije načine – darujući pomoć, podršku, hranu, novac, solidarnost, ali i ohrabrenje, prijateljstvo i vrijeme. Učenici i roditelji rado su se odazvali i sudjelovali te je prikupljeno 1100 kn, što je darovano jednoj obitelji iz Višnjevca, kojoj je ova pomoć dobro došla. 

Vjeroučiteljica Marina djecu i roditelje potaknula je i na humanitarni angažman u prikupljanju sredstava za ozdravljenje njihove sumještanke i majke dvaju školaraca ove osnovne škole, Ivane Tojčić. Organizira je likovnu radionicu za učenike 5. i 7. razreda na kojoj su sudjelovale i akademske slikarice  Ivanka Weiss i Rosa Žuro. Veliku pomoć u održavanu radionice pružila je učiteljica likovne kulture Silvija Vukašinović, knjižničarka Marina Tojčić i mama Patricija Balić. Osim ove, veliki broj razrednika organizirao je slične radionice sa svojim učenicima i donirao za prodaju učeničke radove, kako bi se prikupila potrebna novčana sredstva. Tiskovni ured