Humanitarna prodaja za Marijine obroke

BABINA GREDA (TU) – U nedjelju, 14. travnja 2019. godine u Župi svetog Lovre, đakona i mučenika u Babinoj Gredi, ispred župne crkve prije i poslije svetih misa u 8:30 i 11 sati, volonteri Marijinih obroka ponudili su domaću tjesteninu i kolače s ciljem prikupljanja sredstava za osiguranjem obroka što većem broju djece kojima je to potrebno te je na taj način pojačano redovno prikupljanje sredstava za Marijine obroke u ovoj župi.

Tijekom ožujka i travnja organizirane su radionice na kojima je sudjelovao velik broj odraslih župljana, ali i djece osnovnoškolske dobi, što je jedan od pokazatelja socijalne osviještenosti i spremnosti pružanja pomoći vršnjacima u potrebi. Na radionicama su volonteri radili domaću tjesteninu i kolače koje su uz promotivne materijale Marijinih obroka na Cvjetnicu ponudili ostalim župljanima kao znak zahvalnosti za njihov dobrovoljni prilog za Marijine obroke.

Odaziv župljana je bio velik te su povodom ove akcije volonteri Marijinih obroka skupili 6.384,00 kuna, što je dovoljno za nahraniti 53 djece. Osim materijalnih sredstava koji su uloženi u ovu akciju te ljudskoga rada, potrebno je staviti naglasak i na molitvu bez koje ova akcija vjerojatno ne bi bila toliko uspješna. Mihaela Mršić