Hodočašće mladih piškorevačke župe

PIŠKOREVCI (TU) – Mladi iz sva tri sela piškorevačke župe, njih pedesetak, hodočastili u Šibenik i Udbinu od 2. do 4. studenoga. Najprije su se u petak, na Dušni dan, u ranim jutarnjim satima zaustavili u Posedarju i ondje molili pobožnost Križnoga puta uz kamene postaje na brdu Brisnica.

Zaputili su se zatim prema Zadru, gdje su proveli ostatak prijepodneva. Popodne su stigli u Katolički školski centar sv. Mihovil u Šibenik, gdje su bili smješteni. Predvečer su ondje slavili sv. misu koju su animirali čitanjima, pjevanjem i sviranjem tamburica. Nakon večernjeg druženja, dan je zaključen euharistijskim klanjanjem.

Sutradan se dopodnevni dio programa odvijao također u prostorima Katoličkog školskog centra, a nakon ručka zaputili su se u središte grada Šibenika. Posjetili su i obišli svetište prvog hrvatskog proglašenog sveca sv. Nikole Tavelića i crkvu sv. Frane. Uskim ulicama staroga grada stigli su do katedrale sv. Jakova te upoznali ovaj biser hrvatskog graditeljstva, njezinu unutrašnjost i jedinstvenu krstionicu. Upoznavši i obišavši i brojne druge znamenitosti grada, uvečer su se vratili u smještaj na večernji hodočasnički program.

Trećega dana ujutro oprostili su se sa Šibenikom te krenuli put Udbine. Ondje su u Crkvi hrvatskih mučenika slavili svetu misu koju su također animirali pjesmom i sviranjem tamburica. Poslije mise domaći župnik vlč. Josip Šimatović kratko ih je upoznao s mjestom u kojem se nalaze i proveo kroz kompleks crkve i popratnih prostora svetišta. Bila su to tri dana zajedništva, druženja i duhovne obnove mladih piškorevačke župe. Marina Tremboš