Drugi Kamp „Prijatelji u prirodi BIZOVAC 2018.“

BIZOVAC (TU) – Na zemljištu iza crkvenog dvorišta u Bizovcu 4. i 5. srpnja održan je drugi u nizu kamp, ovog puta za djecu od 7 do 10 godina starosti. Riječ je o projektu OŠ Bratoljuba Klaića „Prijatelji u prirodi BIZOVAC 2018.“.

Četrdeset učenica i učenika, učitelji i roditelji uz pomoć vanjskih suradnika proveli su dva dana u prirodi. Mladi Župe sv. Mateja iz Bizovca, uz pomoć učenika osmih razreda OŠ B. Klaića pripremili su i podigli kamp, a partneri u realizaciji kampa bili su Skauti Požeške biskupije, Frama Tvrđa iz Osijeka te mladi Crvenog križa iz Valpova. Načelnik Općine i župnik Župe Bizovac osigurali su prehranu u kampu, kao i sve uvjete za higijenu i opskrbu pitkom vodom tijekom kampiranja.     

Učenicima je ponuđeno sedam tematskih radionica, kako bi doživjeli vrijednost međusobne igre. Plod brojnih igara bio je vidljiv kroz poštivanje i prihvaćanje drugoga pored sebe. Voditelj  kampa bio je vjeroučitelj Slaven Školka, a brigu o radionicama i igraonicama preuzeli su moderatori Ana Đaković, Eda Miljković, Klara Vuković, Iva Rukavina, Izabela Rukavina i Ivan Školka. Tema kampa  bila je  Sv. Franjo u akciji.  Bilo je zanimljivo saznati kakav odgovor može ponuditi Sv. Franjo, kao zaštitnik stvorenog svijeta i svih prirodnih ljepota, na pitanje: Dosadno mi je! Što ću raditi?

Posebnost kampa očitovala se u sudjelovanju roditelja u kampu koji su pozorno pratili zbivanja u kampu. Njihova se uloga očitovala davanju informacija o ozračju u kampu drugim roditeljima koji su izbliza htjeli doživjeti avanturu njihove djece.

Kamp je pozorno praćen i od strane učiteljica razredne nastave, koje su animirale svoje učenice i učenike da se prijave za sudjelovanje. S. Školka / foto: Ivan Hudorović