Doček Nove godine u organizaciji Duhosa

OSIJEK (TU) – U ponedjeljak 31. prosinca, u organizaciji studentske udruge Duhos, mladi su se već tradicionalno okupili u Župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku kako bi zajedno dočekali Novu godinu. Susret je započeo upoznavanjem, kako bi se svi što više zbližili te radionicom na kojoj se na šaljiv i zanimljiv način razmišljalo o putu svetosti po uzoru na don Bosca. Uslijedila je sveta Misa i klanjanje, koje je predvodio bivši studentski kapelan p. Arkadiusz Krasicki, CSSp, a koncelebrirao je vlč. Mario Žigman, sadašnji studentski kapelan.

Pater Arek u svojoj je propovijedi iznio primjer Mojsija, čije je lice nakon susreta s Gospodinom u Šatoru sastanka bilo promijenjeno. „Gospodinov je to poziv svima da i naredne godine zaranjaju u iskustvo susreta s njim, iskorištavajući sva zajednička okupljanja i prilike. Ponajprije to treba biti susret s Gospodinom kroz osobnu molitvu po kojoj ćemo se približavati Bogu. Naša će lica biti promijenjena, sjajit ćemo radošću i ljudi će to prepoznati. Također, imat ćemo snage boriti se sa svojim grijesima i zlom, uništavajući barem i mali problem koji može prerasti u nešto puno veće ako tome ne pristupimo ispravno“, istaknuo je.

Bogoslov Krešimir Iljazović posvjedočio je o svom pozivu, dok je Zvonimir Žulj iznio svoja iskustva prolazeći duhovni program „Exitus“. Po završetku svete mise uslijedilo je klanjanje pred Presvetim, kojim su mladi ušli u novu godinu, moleći Gospodina da se proslavlja po njima, svemu što čine i što će činiti. Nakon čestitanja druženje je nastavljeno u župnoj dvorani. A. Buzgo