Dan ministranata u Župi sv. Dominika Savija

SLAVONSKI BROD (TU) – Dan ministranata svečano je proslavljen na blagdan sv. Ivana don Bosca, apostola mladeži, u četvrtak 31. siječnja u Župi sv. Dominika Savija na Koloniji u Slavonskom Brodu. Tijekom večernje mise domaći župnik Josip Matanović u zbor ministranata primio sedam novih članova.

U prigodnoj homiliji župnik Matanović promišljao je o prijedlozima don Bosca iz njegovih pisama kako odgajati djecu i mladež. Tako je istaknuo da je važno uvijek odgajati s ljubavlju, ne zaboraviti da kao odgojitelji zamjenjujemo roditelje. Ukazao je da je u odgoju važno biti strpljiv, blag, ponizan, milosrdan, uvijek biti svjesni da služimo, a ne vladamo kako bi sačuvali postojanost duha.

Uz dosadašnjih 15 i novih 7 ministranata sada župa broji 22 ministranta: najstariji ima 24, a najmlađi 9 godina. Čestitajući svojim ministrantima njihov dan, župnik Matanović im je zahvalio na predanom služenju oko oltara. Poručio im je da ustraju u ministrantskoj službi, da je vrše revno i predano, čistim i radosnim srcem, te da im svima sv. Dominik Savio, zaštitnik ministranata i njihove župe bude uzor u služenju, vjernosti, ophođenju prema Bogu i bližnjemu.

Bila je to i prigoda da tijekom zajedničkog druženja uz večeru župnik Matanović nagradi svoje ministrante koji su svećenicima pomagali u blagoslovu obitelji. Voditelj ministranata, dvadesetogodišnji student Ivan Kutlić, zahvalio je župniku Matanoviću uime ministranata i u osobno ime na suradnji koju ostvaruju. B. Lukačević