Dan ministranata i duhovna obnova u Župi Osijek 3

OSIJEK (TU) – U subotu 13. siječnja 2018. u pastoralnom centru Župe Preslavnoga Imena Marijina u Osijeku započela je duhovna obnova za ministrante. Okupilo se 50-ak ministranata svih uzrasta od osnovne, srednje škole te studenata. Tema duhovne obnove bila je: Što je za mene Isus Krist? Kako ja kao ministrant naviještam i svjedočim Isusa Krista?

Voditelji duhovne obnove bili su vlč. Josip Erjavac, župni vikar i vlč. Ante Lučić, đakon. Prvi dio duhovne obnove bilo je razmatranje na gore spomenutu temu. Ministranti su podijeljeni u dvije grupe: prva grupa bili su ministranti osnovne škole kojima je razmatrao vlč. Josip Erjavac, župni vikar, dok su druga grupa bili ministranti srednje škole i studenti, kojima je o temi razlagao vlč. Ante Lučić, đakon.

Drugi dio duhovne obnove bila je zajednička molitva Gospine krunice  u crkvi, a potom klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, gdje su ministranti iznijeli svoje molitve pred Gospodina, svako ponaosob. Treći dio duhovne obnove bila je podjela zasluženih nagrada za proteklu godinu ustrajnog ministriranja. Sve je završilo zajedničkim ručkom i druženjem u pastoralnom centru župe. Josip Erjavac, Ante Lučić