Članovi voditeljskog tima seminara za muškarce u Punitovcima

PUNITOVCI (TU) – U nedjelju 21. siječnja u župnoj crkvi sv. Ladislava, kralja u Punitovcima misno slavlje u koncelebraciji s domaćim župnikom dr. sc. Đuricom Pardonom predvodio dr. sc. Josip Bošnjaković, voditelj Bračnog i obiteljskog savjetovališta (BIOS) Đakovačko-osječke nadbiskupije, te član tima koji organizira seminare za muškarce „Muškarac između zemlje i neba“ u kojemu su i Ivo Jozić iz Freiburga, teolog, psiholog, psihoterapeut i bračni i obiteljski savjetovatelj, te Marinko Pehar, savjetnik za poduzetništvo i coach.

Župnik Pardon također je član organizacijskog tima za seminare, a goste je pozvao zbog dogovora i planiranja rada s muškarcima, odnosno održavanja seminara za muškarce koji će se po četvrti put događati u Hrvatskoj. Ovakav oblik rada s muškarcima nova je inicijativa u povijesti Crkve u Hrvata s kojom se želi dati prostora duhovnosti muškaraca s elementima psihološke spoznaje i iskustava, što im služi za osobni rast i razvoj.

„Svi smo mi dio Kraljevstva Božjeg u kojemu ćemo ujedinjeni živjeti život vječni. Živimo materijalnim životom u našoj svakodnevnici, ali ako u tom životu svakodnevno susrećemo Isusa kroz našu duhovnost mijenjat ćemo i svoje poglede prema radosti, tuzi, nepravdi, međusobnim susretima i ophođenjima, poštovanju, ljubavi prema bližnjima i svemu onome što nas u dobrim djelima čini djecom Božjom“, rekao je među ostalim u homiliji vlč. Bošnjaković.

Ivo Jozić je rekao kako je u sagledavanju problema života muškaraca kao pojedinaca ili članovima obitelji uvidio brojne probleme koji ih tište i zbog kojih se često udaljavaju od drugih pa i od članova obitelji, krećući stranputicama koje vode u propast odlučio kroz seminare pomoći. „Seminari su namijenjeni svim punoljetnim muškarcima bez obzira jesu li samci ili oženjeni, muškarcima svih zvanja, poziva i profesija. Cilj je seminara pružiti priliku suvremenom muškarcu da doživi sebe dijelom obitelji, sredine u kojoj žive, dijelom svijeta, Crkve i domovine. Želja je organizatora ohrabriti i osnažiti muškarce da žive svoj poziv u punini, da provode svoje poslanje u obiteljima, zajednicama, na radnom mjestu, u Crkvi i  društvu, te među svojim prijateljima, da žive svakodnevnicu kao korisni pojedinci na radost cjelokupne zajednice“, rekao je Ivo Jozić, uz napomenu da će se idući seminar održati u Kući „Emaus“ na otoku Krapnju, od 31. svibnja do 3. lipnja 2018. godine, uz suradnju Katoličkog pokreta Kursiljo. Župnik Pardon uz zahvalu gostima uputio je poziv za sudjelovanje na seminaru i muškarcima punitovačke župne zajednice. Mirko Knežević