Četrnaesti nadbiskupijski križni put za mlade

????????????????????????????????????

U posljednjih nekoliko godina naša Nadbiskupija organizira u vrijeme korizme Križni put za mlade. Poučeni dobrim iskustvom u posljednjih desetak godina i uvidjevši da mladi rado prihvaćaju ovakve oblike pobožnosti, potičemo Vas na animiranje mladih Vaše župne zajednice da se odazovu na Četrnaesti nadbiskupijski križni put za mlade, koji će se održati pod geslom: Što god vam rekne, učinite. (Iv 2,5).

Križni put krenut će ispred župne crkve u Sibinju, a završetak je predviđen u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Održat će se u subotu, 06. travnja 2019.

Pozivamo sve mlade na ovaj Križni put i dostavljamo Vam osnovne upute za sudjelovanje:

  • Mladi će se kretati na relaciji dugoj 23 km. Relacija kretanja jest od mjesta Sibinj preko Gromačnika, Brodskog Varoša, Slavonskog Broda (Kolonija, Budainka), Podvinja, vraćamo se u Slavonski Brod do župe Gospe Brze Pomoći.
  • Dolazak i okupljanje je od 9.00 do 9.30 sati ispred župne crkve u Sibinju.
  • Euharistijsko slavlje biti će po završetku Križnoga puta u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom brodu, oko 18.00 sati.
  • Prijevoz mladih iz Vaših župa do Sibinja, kao i prijevoz doma iz Slavonskog Broda, organizira svaka župa zasebno.
  • Molimo Vas da prilikom prijave imenujete predstavnika grupe koji će voditi brigu oko preuzimanja materijala i drugih potrebnih informacija u Sibinju. Isto tako, predstavnik će biti odgovoran za svoju grupu tijekom hoda na Križnom putu.
  • Svaki sudionik sa sobom treba ponijeti ručak od kuće, nešto za piće i samo najnužnije stvari jer, kako znamo, i najlakša stvar na dužem putu postaje najteža. Stvari obavezno treba nositi u ruksaku, jer je to najzgodnije i najpraktičnije. Treba izbjegavati nošenje stvari u vrećicama i u rukama, jer to stvara poteškoće u hodu. Dobro je ponijeti nešto za zaštitu od kiše i obuti laganu obuću. Upozorite mlade da ne smiju nositi alkoholna pića.
  • Svećenici koji će koncelebrirati na euharistijskom slavlju trebaju ponijeti albu i štolu ljubičaste boje. Molimo svećenike koji će hodati zajedno s mladima da budu na raspolaganju za svetu ispovijed.
  • Molimo na Križni put ne prijavljivati djecu iz osnovne škole. Ovo je križni put za mlade srednjoškolske dobi i starije. Osnovnoškolci će, Bogu hvala, imati vremena otići na buduće ovakve događaje.

Iz gore navedenoga očito je da neće biti lako izdržati, prije svega, fizički napor. Treba oduševiti mlade za druženje pješačenjem, međusobno upoznavanje, radost, stjecanje novog iskustva, molitvu, ali isto tako upozoriti na žrtvu, pokoru, korizmeno odricanje, strpljivost, post…, a posebno na žuljeve!  

Molimo Vas da do petka, 22. ožujka 2019. godine prijavite broj mladih kako bismo, prema prijavljenom broju, mogli učiniti preostale pripreme i to na tel: 031/253-932 ili e-mail: mladi@djos.hr.

Posebno molimo župnike kroz čije župe prolazi ovaj Križni put da obavijeste i animiraju vjerničku zajednicu, posebno mlade, kako bi se doista pokazali kao domaćini ovoga Križnog puta. Molimo da se ne prave nikakvi posebni dočeci.

Hvala svima na dosadašnjoj suradnji uz nadu kako će i ovaj Križni put biti prigoda mladima pripraviti se na svetkovinu Uskrsa.

Iskreni pozdrav!

Mario Žigman,
nadbiskupijski povjerenik za pastoral mladih