Blagdan Gospe od zdravlja

SLAVONSKI BROD (TU) – Blagdan Gospe od zdravlja svečano je proslavljen i ove godine u petak, 21. studenog u Župi bl. Alojzija Stepinca na Hebrangu u Slavonskom Brodu. U prepunom bogoslužnom prostoru svečano večernje misno slavlje predvodio je domaći župnik Tomislav Ćurić. Naglasivši u propovijedi kako svaka majka voli svoje dijete i kako je za njega uvijek spremna na žrtvu, ukazao je na veličinu ljubavi koju prema nama, svojoj ljubljenoj djeci, iskazuje Blažena Djevica Marija.

 „Gospa, naša nebeska majka, najbolje razumije naše potrebe, nakane, nevolje, sve ono što nas tišti, muči, ranjava kroz našu bolest, patnju, žrtvu, tešku životnu stvarnost i situaciju. Ona je neprestano u našoj blizini i želi nam pomoći. Zato joj se uvijek s djetinjim povjerenjem možemo utjecati, moliti i zahvaljivati“, poručio je župnik Ćurić potkrijepivši to jednom znakovitom pričom iz svakodnevnog života.

 U slavlju svete mise, vjernicima koji su bolesni, a koji su prethodno za to pripravljeni, župnik Ćurić podijelio je sakrament bolesničkog pomazanja. Ujedno je, blagoslivljajući svijeće koje će vjernici moći upaliti u svojim domovima dok budu molili za zdravlje i ozdravljenje bolesnih članova obitelji, kroz zajedničku molitvu, sve obitelji i cijelu župnu zajednicu preporučio dragoj Gospi od zdravlja. U toj se župi od 2010. godine, kada je blagoslovljena slika Gospe od zdravlja, svake prve nedjelje u mjesecu časti Gospa prigodnim molitvama i zajedničkim klanjanjem. B. Lukačević