Početna

Najave

 • Pon
  20
  kol.
  2018

  OSIJEK (TU) - U ponedjeljak, 20. kolovoza u 11 sati u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek (J. J. Strossmayera 69), u sklopu II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika - kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“, predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Osijek održat će radionicu na temu "Uvježbavanje razgovora za posao". Projekt je sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 • Sri
  29
  kol.
  2018

  SLAVONSKI BROD (TU) - Župa i svetište Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu organizira „Dječje ljeto“ – kateheze i igre uz druženje za predškolsku djecu i osnovnoškolce. Program će trajati od srijede, 29. do petka, 31. kolovoza, a vodit će ga uršulinke te mladi animatori župe. Djeca se za sudjelovanje mogu prijaviti uršulinkama i u župnom uredu.

 • Pet
  31
  kol.
  2018

  PLETERNICA (TU) - U svom pismu objavljenome na Duhove ove godine biskupi Đakovačko-osječke crkvene pokrajine pozvali su na biskupijska slavlja spomena 10. obljetnice ustanovljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine. U Požeškoj biskupiji slavit će se u petak, 31. kolovoza 2018. u Pleternici, na blagdan Gospe od Suza. Misno slavlje u 19 sati predvodi mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup metropolit uz sudjelovanje drugih biskupa Metropolije. Na svršetku misnog slavlja uslijedit će procesija s likom Gospe od Suza.

 • Sub
  01
  ruj.
  2018

  ILAČA (TU)  - U svetištu Gospe Ilačke od svibnja do listopada svečano se slave prve subote, tako će 1. rujna i 6. listopada misno slavlje biti u 10:30 sati, a prethodit će marijanska pobožnost i prilika za ispovijed.

 • Ned
  02
  ruj.
  2018

  ŠUMANOVCI (TU) - Vatrogasno zavjetno hodočašće održat će se u marijanskom svetištu u Šumanovcima u nedjelju, 2. rujna. Od 10 do 10:30 sati predviđeno je postrojavanje vatrogasaca i mogućnost za ispovijed, od 10:30 do 11 sati održat će se mimohod prema prostoru za misu, a misno slavlje započet će u 11 sati. Nakon mise uslijedit će procesija do kapele u šumi s prigodnom pobožnošću. 

 • Pet
  07
  ruj.
  2018

  ŠUMANOVCI (TU) - U marijanskom svetištu u Šumanovcima uoči blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije - Male Gospe u petak, 7. rujna slavit će se misa uočnica u 17 sati tijekom koje će biti blagoslov djece, napose školaraca. Prilika za ispovijed toga dana je od 16-17 sati, a marijanska pobožnost molit će se pola sata prije mise. Na sam blagdan, u subotu, 8. rujna od 7 do 10:30 bit će prilika za ispovijed, misna slavlja su u 8 i 10:30 sati, a marijanska pobožnost molit će se pola sata prije mise. 

  ALJMAŠ (TU) - U svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu o blagdanu Rođenja Blažene Djevice Marije u subotu, 8. rujna misna slavlja bit će u 10 i 18 sati. 

  ILAČA (TU) - Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije - Mala Gospa u Svetištu Gospe Ilačke bit će proslavljen u subotu, 8. rujna misnim slavljima u 10:30 i u 18 sati.  

  DRAGOTIN (TU) - Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije - Mala Gospa u marijanskom svetištu u Dragotinu bit će proslavljen u subotu, 8. rujna misnim slavljima u 11 i 18 sati. 

   

 • Ned
  16
  ruj.
  2018

  ŠUMANOVCI (TU) - U marijanskom svetištu u Šumanovcima u nedjelju, 16. rujna bit će hodočasnički Dan starijih i nemoćnih te blagoslov vozila. Prilika za ispovijed je od 16 do 17 sati, u 16:30 predviđena je prigodna marijanska pobožnost, a u 17 sati misno slavlje sa sakramentom bolesničkog pomazanja. Nakon mise uslijedit će blagoslov vozača i vozila.

 • Središnje misno slavlje o svetkovini Velike Gospe

  ALJMAŠ (TU) – FOTOGALERIJA – Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo proslavljena je 15. kolovoza središnjim svečanim misnim slavljem u nadbiskupijskom svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu, koje je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, a uz brojne vjernike, nazočila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

 • Proslava Velike Gospe u Ilači i Šumanovcima

  ILAČA / ŠUMANOVCI (TU) – U srijedu 15. kolovoza u Svetištu Drage Gospe Ilačke svečano je proslavljena svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo.

Ostale vijesti

slajder

SIKIREVCI (TU) – U subotu, 18. kolovoza u Župi sv. Nikole biskupa u Sikirevcima o...

OSIJEK/BRODSKI VAROŠ (TU) – Proslava spomendana sv. Roka u Osijeku je održana u dvjema ...

ALJMAŠ (TU) – O svetkovini Velike Gospe, 15. kolovoza Svetište Gospe od Utočišta u Aljm...

 JURJEVAC PUNITOVAČKI (TU) – Uoči svetkovine Velike Gospe, u večernjim satim...

ALJMAŠ (TU) – Podnevna je misa desetu godinu u Svetištu Gospe od utočišta u Aljma...

DRAGOTIN (TU) – Mnoštvo vjernika iz Đakova i brojnih sela Đakovštine i ove se godine ok...

SLAVONSKI BROD (TU) – Svetkovina Velike Gospe svečano je u srijedu 15. kolovoza p...

ALJMAŠ (TU) – Stotine hodočasnika pripravljalo se trodnevnicom za svetkovanje Uznesenja...

Slider