15. Nadbiskupijski križni put za mlade

????????????????????????????????????

Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira

15. Nadbiskupijski križni put za mlade pod geslom

Milosrdan je i milostiv Gospodin (Ps 103,8).

Ovoga puta mladi će hodočastiti kroz Đakovački dekanat. Krenut će na križni put iz Svetišta Gospe Žalosne u Dragotinu te će na relaciji dugoj oko 18 kilometara proći kroz Župu Trnava do Centra za duhovne obnove „Božje milosrđe“ na Ovčari, gdje će biti misno slavlje. Križni put će se održati u subotu, 28. ožujka. Mladi se za sudjelovanje trebaju prijaviti svojim župnicima do ponedjeljka, 23. ožujka, a župnici broj prijavljenih trebaju javiti u Ured za mlade na broj: 031/253-932 ili e-mail: mladi@djos.hr.

Pozivamo sve mlade na ovaj Križni put i dostavljamo Vam osnovne upute za sudjelovanje:

  • Dolazak i okupljanje je od 9 do 9:30 ispred crkve u Dragotinu.
  • Euharistijsko slavlje bit će po završetku križnoga puta u Centru za duhovne obnove „Božje milosrđe“ na Ovčari oko 18 sati.
  • Prilikom dolaska u Dragotin, voditelj puta u ime čitave grupe treba preuzeti molitvene knjižice prema prethodno prijavljenom broju mladih.
  • Prijevoz mladih iz župa do Dragotina, kao i prijevoz s Ovčare, organizira svaka župa zasebno.
  • Prilikom prijave župnici trebaju imenovati predstavnika grupe koji će voditi brigu oko preuzimanja materijala i drugih potrebnih informacija u Dragotinu te će biti odgovoran za svoju grupu tijekom hoda na križnom putu.
  • Svaki sudionik sa sobom treba ponijeti ručak i nešto za piće te samo najnužnije stvari za koje misli da će mu toga dana biti potrebne. Stvari treba nositi u ruksaku jer je to najzgodnije i najpraktičnije. Treba izbjegavati nošenje stvari u vrećicama i rukama jer to stvara poteškoće u hodu. Dobro je ponijeti nešto za zaštitu od kiše i obuti laganu obuću. Upozorite mlade da ne smiju nositi alkoholna pića te da nije primjereno tijekom hodočašća koristiti slušalice za glazbu, pušiti i nepristojno se ponašati.
  • Svećenici koji će hodati zajedno s mladima bit će na raspolaganju za ispovijed te će nositi štolu kako bi ih mladi prepoznali tijekom hoda i mogli im se obratiti za ispovijed (za koncelebraciju tijekom misnoga slavlja potrebno je ponijeti misno ruho ljubičaste boje).
  • Molimo da se za sudjelovanje ne prijavljuju djeca osnovnoškolskog uzrasta. Ovo je križni put za mlade srednjoškolske dobi i starije. Osnovnoškolci će imati vremena otići na buduće ovakve događaje. Također, na križni put za mlade ne bi se trebale prijavljivat osobe starije životne dobi.